Τα σχέδια του Μάριου-Γουλιέλμου φτάνουν πολύ ψηλά. Συγκεκριμένα, μέχρι τον… Άρη, μιας και ο έλληνας φοιτητής στόχο έχει να απολέσει μέρος του πληρώματος που θα δημιουργήσει μια ανθρώπινη αποικία στον «κόκκινο πλανήτη» το 2023!

Ο Μάριος-Γουλιέλμος σπουδάζει στο ΤΕΙ Πειραιά και έχει υποβάλει υποψηφιότητα στην μη κερδοσκοπική οργάνωση «Mars One» που θα διοργανώσει την αποστολή στον Άρη.

Η ολλανδική εταιρεία σκοπεύει να χρηματοδοτήσει την προσπάθεια με τη συμμετοχή ολόκληρου του κόσμου σαν τηλεοπτικό κοινό με τη διαδραστική συμμετοχή του σε κάθε βήμα της αποστολής: από την επιλογή των αστροναυτών μέχρι την προετοιμασία του ταξιδιού και τη ζωή των συμμετεχόντων στον «κόκκινο πλανήτη».

Μεταξύ των χιλιάδων υποψηφίων για μια θέση στην αποστολή βρίσκεται και ο Μάριος-Γουλιέλμος που προς το παρόν είναι και ο μοναδικός υποψήφιος από τη χώρα μας.

Στο σύντομο σημείωμα που υπάρχει στη σελίδα του Mars One, ο έλληνας φοιτητής προκειμένου να υποστηρίξει την υποψηφιότητά του, τονίζει πως η σημαντικότερη δεξιότητα είναι η ομαδική συνεργασία, η επικοινωνία και η κατανόηση μεταξύ των μελών μιας ομάδας. «Με έλκει η περιπέτεια και πιστεύω πως η ευκαιρία αυτή θα μου δώσει μια μοναδική εμπειρία», γράφει ο φοιτητής.