Φανερά ενοχλημένος από τα όσα δήλωσε χθες 26 Αυγούστου ο εκπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ, Σταύρος Μπαλάσκας, εμφανίστηκε ο Γ.Γ. των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος. στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ant1.

Ο κ. Μαυροειδάκος όταν ρωτήθηκε για το περιστατικό, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Για το συγκεκριμένο καλό είναι να ρωτήσετε τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ, τον κύριο Γερακαράκο που αν δεν κάνω λάθος έχει βγάλει μία ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία όπου στέλνει στο Πειθαρχικό τον κύριο Μπαλάσκα και λέει ότι δεν εκπροσωπεί ο κ. Μπαλάσκας την πανελλήνια ομοσπονδία.

Τώρα μη θέλετε να σχολιάσω γελοιότητες και ακρότητες. Δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία και σαν πολίτης και σαν συνδικαλιστής. Προσπαθούμε να φέρνουμε τον κόσμο κοντά μας κι όταν βγαίνει κάποιος συνδικαλιστής – που να μην ξεχνάμε δεν λειτουργώ ποτέ συντεχνιακά αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση είχε πει και για κάτι ζαρντινιέρες παλιότερα, περίεργα μυθεύματα – επιτρέψτε μου ότι κάνουμε κακό στο συνδικαλιστικό κίνημα και δεν σεβόμαστε τους νεκρούς μας.

Γιατί εμείς όταν βγαίνουμε και μιλάμε και μας δίνετε δημόσιο λόγο εκπροσωπούμε και τις οικογένειες των εκατοντάδων νεκρών μας».

Να σημειωθεί ότι με εντολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, ενημερώθηκε από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας η Εισαγγελία Αθηνών σχετικά με τις δηλώσεις του Σταύρου Μπαλάσκα με αφορμή την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης τεσσάρων υπό κατάληψη κτηρίων στην περιοχή των Εξαρχείων. Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Τι δήλωσε ο Σταύρος Μπαλάσκας

Ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), μιλώντας στην εκπομπή «Online» του ΣΚΑΪ για την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες 26 Αυγούστου στα Εξάρχεια ανέφερε τα εξής: «ένα δάχτυλο, εκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα η οποία είναι η αστυνομία, η οποία σιγά σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια προοδευτικά, δημοκρατικά, με σχέδιο από τα επιτελεία της Αστυνομίας».

Μάλιστα, όταν οι δημοσιογράφοι της εκπομπής διευκρίνισαν «εννοείτε την παραβατικότητα και τα φαινόμενα ανομίας. Οι άνθρωποι είναι άνθρωποι»,ο Σταύρος Μπαλάσκας προσπάθησε να το… μαζέψει, χαρακτηρίζοντας πρόσφυγες – ενήλικες και ανήλικα παιδιά – που ξεριζώθηκαν για ένα καλύτερο αύριο από τα σπίτια τους… σκόνη με… ενοχλητικό χαρακτήρα.

«Δεν εννοούμε αυτούς τους ανθρώπους που αποτελούν μια σκόνη, η οποία μπορεί να έχει ενοχλητικό χαρακτήρα (σσ. οι πρόσφυγες που μπήκαν σήμερα στις κλούβες της αστυνομίας με τα μωρά στα χέρια), αλλά δεν έχει έναν καίριο χαρακτήρα για τα Εξάρχεια.

Εννοούμε τα πραγματικά σκουπίδια στις άλλες δέκα καταλήψεις που είπε ο κ. Σπυρόπουλος, τις οποίες τις έχουν σκληροί ποινικοί, τις έχουν ακροαριστεροί, ακροαναρχικοί, άνθρωποι ιδιαίτεροι. Όταν θ’ αρχίσουμε να μπαίνουμε και εκεί, τότε θα έχει πολύ δημοσιογραφικό ψωμί» τόνισε.