Με εντολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, ενημερώθηκε από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας η Εισαγγελία Αθηνών σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις συνδικαλιστή αστυνομικού, με αφορμή την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης τεσσάρων υπό κατάληψη κτηρίων στην περιοχή των Εξαρχείων. Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Η ΕΔΕ αφορά τον αντιπροέδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Σταύρο Μπαλάσκα, ο οποίος, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο μεταξύ άλλων για «σκούπιδια» και «σκόνη».

«έΈνα δάχτυλο, εκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα η οποία είναι η αστυνομία, η οποία σιγά σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια προοδευτικά, δημοκρατικά, με σχέδιο από τα επιτελεία της Αστυνομίας». Για να συνεχίσει μετά λέγοντας ««Δεν εννοούμε αυτούς τους ανθρώπους που αποτελούν μια σκόνη, η οποία μπορεί να έχει ενοχλητικό χαρακτήρα (σσ. οι πρόσφυγες που μπήκαν σήμερα στις κλούβες της αστυνομίας με τα μωρά στα χέρια), αλλά δεν έχει έναν καίριο χαρακτήρα για τα Εξάρχεια. Εννοούμε τα πραγματικά σκουπίδια στις άλλες δέκα καταλήψεις που είπε ο κ. Σπυρόπουλος, τις οποίες τις έχουν σκληροί ποινικοί, τις έχουν ακροαριστεροί, ακροαναρχικοί, άνθρωποι ιδιαίτεροι»