ΙΣΑ: Ζητά ακύρωση της απόφασης με την οποία αίρεται το τεκμήριο αθωότητας για τους γιατρούς

Επιστολή στον υπουργό Υγείας έστειλε για το θέμα ο Σύλλογος


ΕΛΛΑΔΑ
0:24
21/08/2019
ΙΣΑ: Ζητά ακύρωση της απόφασης με την οποία αίρεται το τεκμήριο αθωότητας για τους γιατρούς
9
loading

Επιστολή στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, με την οποία ζητά την ακύρωση της «απαράδεκτης απόφασης» -όπως χαρακτηρίζεται- της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, με  την οποία αίρεται το τεκμήριο αθωότητας για τους γιατρούς της χώρας, καθώς εκείνοι υπόκεινται σε αναστολή άσκησης του επαγγέλματός τους με μοναδική προϋπόθεση την άσκηση ποινικής δίωξης, απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Μάλιστα, όπως τονίζεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, ο ΙΣΑ έχει κάνει προσφυγή στο ΣτΕ «κατά της απαράδεκτης αυτής Υπουργική Απόφασης, η οποία είναι αντίθετη  στο τεκμήριο της αθωότητας, και στις αρχές τις ισότητας, της επαγγελματικής ελευθερίας, της αναλογικότητας και της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης».

«Ακριβώς λόγω της ιδιαίτερης σημασίας του ζητήματος αυτού, παρακαλούμε να εξετάσετε το θέμα, να αναστείλετε και οπωσδήποτε να τροποποιήσετε τις διατάξεις αυτές που εξαντλούν κάθε όριο αυστηρότητας ειδικά και μόνο για τους ιατρούς. προσβλέπουμε στις δικές σας άμεσες ενέργειες, παραμένοντας στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και συνεργασία επί του θέματος αυτού», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην επιστολή του ΙΣΑ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

9
σχόλια
 1. avatar Φωτιστής

  Η χώρα μας γυρίζει με την ........... ταχύτητα του .......... φωτός .......... στην προ του 2015 εποχή. Παραδόξως, η Ελλάδα ποτέ δεν παθαίνει, δεν την σκιάζει φοβερά καμιά............. Κρίμα. Φταίμε όλοι γι αυτό

 2. avatar Κώστας Ε.

  Το προβλημα που πρέπει να λυθεί είναι η αργή απόδοση Δικαιοσύνης στην Ελλάδα. Σαφώς και πρέπει να ισχύσει το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά δεν μπορεί κάποιος που είναι υπόλογος για παράπτωμα κατά την άσκηση του επαγγέλματος του, να συνεχίσει να το εξασκεί επί έτη μέχρι να τελεσιδικησει η υπόθεση. Και δεν είναι μόνο οι γιατροί, σκεφτείτε έναν δάσκαλο που κατηγορείται για παιδοφιλία η έναν εφοριακό που δωροδοκειται. Μπορούν να παραμείνουν στις θέσεις τους;

 3. avatar Stilitis

  Γιατροί: 10% ήρωες και 90% έμποροι πόνου και εκβιαστές με γραβάτες.

 4. avatar Θα πρέπει

  Αφαιρείται η άδεια άσκησης επαγγέλματος και να πηγαίνουν να σπάνε πέτρες

 5. avatar Την εποχή

  της ... αποκαθήλωσης όλοι θα πάρετε!

 6. avatar Φτου

  Γιατροι η χειρότερη φαρα. Μονο χρημα τους νοιαζει χωρις ευθυνες.

  1. avatar alxkin

   Εσύ τι δουλειά κάνεις αγαπητέ/η που όλοι οι συνάδελφοι σου είναι αμεμπτου ηθικής?

   1. avatar Με αυτή τη λογική,

    δυστυχώς, λειτουργούμε ως λαός! Όσον αφορά τα αρνητικά, βέβαια! Κλέβει ο διπλανός μου, να κλέψω κι εγώ! Ποιο έξυπνος είναι εκείνος; Και στο τέλος! Το ... ανάθεμα στους άλλους! Και οι ... Επιτήδειοι και ασυνείδητοι συνεχίζουν το ... έργο τους!

 7. avatar Tes

  Κυριοι γιατροί όλης της υφηλίου , δεν έχετε να φοβάστε τίποτα εφόσον κάνετε καλά τη δουλειά σας ή όπως εσείς λέτε το λειτούργημα .
  Γι αυτο λοιπόν
  Δεν χρειάζεστε ούτε νόμους ούτε υπουργικές αποφάσεις .
  Σε κάθε άλλη περίπτωση ελέγχετε!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει