«Το είχα πει από χθες ότι δεν θα επιτρέψω το συσσίτιο της Χρυσής Αυγής στην πλατεία Συντάγματος», είπε στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ο κ. Καμίνης σε δηλώσεις του χθες ξεκαθάρισε ότι θα απαγορεύσει το «συσσίτιο μίσους», όπως το χαρακτήρισε. Και σήμερα, τόνισε: «Το ερώτημα που τίθεται είναι ποιος κυβερνά αυτή την πόλη. Η Χρυσή Αυγή δεν ζήτησε άδεια από το δήμο, όπως έπρεπε. Το είχα πει από χθες. Αυτό δεν θα το επέτρεπα και δεν έγινε τελικά».

Πρόσθεσε μάλιστα «Πετύχαμε μία νίκη της δημοκρατικά συντεταγμένης Πολιτείας. Η Δημοτική Αρχή έχει επιβάλλει κάποια πράγματα και αυτά γίνονται. Τέλος».

Ξεκαθάρισε ότι γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει στην πρωτεύουσα και ότι υπάρχουν αρκετά προβλήματα αλλά «Ξέρω ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα. Αυτό δε σημαίνει ότι η κεντρική πλατεία πρέπει να χρησιμοποιείται γι’ αυτούς τους σκοπούς. Όσο είμαι εγώ δήμαρχος αυτό το πράγμα θα ισχύει».

Μίλησε ακόμη και για τα συσσίτια του δήμου και τη βοήθεια που παρέχεται σε άπορους. «Ο δήμος παρασκευάζει 9.000 αγαθά και διανείμει τρόφιμα και σε σχολεία αλλά αυτό δεν το διαφημίζουμε. Δεν είμαστε υπέρ των θεατρικών παραστάσεων και δεν διατυμπανίζουμε τη φιλανθρωπία. Αυτές οι ενέργειες δεν είναι ενέργειες αλληλεγγύης», υποστήριξε, αναφερόμενος στα συσσίτια της Χρυσής Αυγής και ευχαρίστησε την ΕΛ.ΑΣ. που δεν επέτρεψε να γίνει η τροφοδοσία.