Σήμερα είναι η θερμότερη μέρα του κύματος των υψηλών θερμοκρασιών, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να αναμένεται ότι θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου σε αρκετά μέρη της χώρας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), η θερμοκρασία θα φτάσει στη Θεσσαλία τους 41 – 42 βαθμούς, στα βόρεια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς (Βοιωτία, Φθιώτιδα) τους 40 – 41, ενώ στην Ανατολική Πελοπόννησο και στην Αττική τους 37 – 39.

Οι συνθήκες στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα θα δημιουργήσουν υψηλό επίπεδο επικινδυνότητας για την εκδήλωση και την εξάπλωση πυρκαγιών, οπότε απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και επαγρύπνηση, προειδοποιεί το ΕΑΑ-meteo.

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με τα ποσοστά υγρασίας, θα αυξήσουν το δείκτη δυσφορίας, κάνοντας το αίσθημα της ζέστης ακόμα πιο έντονο. Ο δείκτης δυσφορίας θα βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα το Σάββατο ιδίως στη Θεσσαλία και στα βόρεια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς (Βοιωτία και Φθιώτιδα).

Παράλληλα, τις θερμές ώρες σήμερα, αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής και από τα βόρεια, αναμένεται σημαντική ενίσχυση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα.