Με τον πιο τραγικό τρόπο επανέρχεται στο προσκήνιο, στο μέσο του καλοκαιριού, το θέμα των πνιγμών, με ακόμα τρεις ανθρώπους, τρία κορίτσια, 8, 16 και 19 ετών, να προστίθενται στη λίστα των θυμάτων και μάλιστα με διαφορά λίγων ωρών.

Οι τραγωδίες γράφτηκαν σε πισίνες ξενοδοχείων στη Ρόδο και την Κρήτη. Τα κορίτσια βούτηξαν για τελευταία, όπως αποδείχθηκε, φορά, και οι διακοπές τους μετατράπηκαν στον απόλυτο εφιάλτη.

Ανείπωτη θλίψη στην Κρήτη, 8χρονη πνίγηκε σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες, λίγο μετά τις 6:30 το απόγευμα, οκτάχρονο κορίτσι με καταγωγή από το Ισραήλ, που έκανε διακοπές με την οικογένεια του σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου, στην Κρήτη. Το κοριτσάκι πνίγηκε στα νερά της πισίνας του ξενοδοχείου, μπροστά στα τρομοκρατημένα μάτια μελών της οικογένειάς του και άλλων τουριστών.

«Έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σωθεί το 8χρονο κοριτσάκι. Δυστυχώς, όμως, αυτό δεν κατέστη δυνατό. Ήδη, με εντολή εισαγγελέα έχει διαταχθεί η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής», δήλωσε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου Γιάννης Τασσόπουλος.

«Κληθήκαμε στο σημείο και σπεύσαμε άμεσα, με ασθενοφόρο, αλλά και με μικρό όχημα με τον γιατρό. Στο ξενοδοχείο έφτασε και ασθενοφόρο από ιδιωτικό ιατρικό κέντρο της περιοχής. Το παιδί ήταν σε κατάσταση ανακοπής μετά από πνιγμό. Επί 20 λεπτά τρεις γιατροί επιχειρούσαν να το επαναφέρουν, ενώ η προσπάθεια συνεχίστηκε και στα Επείγοντα Περιστατικά του νοσοκομείου που μεταφέρθηκε. Δυστυχώς όμως το παιδί δεν επανήλθε» δήλωσε από την πλευρά του, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος συντονιστικού του ΕΚΑΒ Κρήτης Γιάννης Ζαφειρίου.

Σοκ στη Ρόδο, βούτηξε να σώσει την αδελφή της και πνίγηκαν και οι δύο

Λίγες ώρες νωρίτερα, παρόμοια τραγωδία συγκλόνιζε τη Ρόδο, όπου δύο αδελφές 16 και 19 ετών έχασαν τη ζωή τους σε ξενοδοχείο της Ιαλυσού. Το ΕΚΑΒ παρέλαβε αρχικά τη μία κοπέλα που ήταν στην επιφάνεια της πισίνας και είχε ακόμα τις αισθήσεις της, όπως αναφέρει η «Δημοκρατική». Παρά τις προσπάθειες, όμως, το κορίτσι κατέληξε λίγη ώρα αργότερα. Η δεύτερη κοπέλα βρισκόταν στον πυθμένα της πισίνας και δεν φαινόταν. Οι διασώστες επέστρεψαν στο σημείο και την παρέλαβαν, αλλά όλα είχαν πλέον τελειώσει.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η μία κοπέλα προσπάθησε να σώσει την άλλη, αλλά δυστυχώς βρήκαν και οι δύο τραγικό θάνατο.

Για το περιστατικό, ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας υπηρεσίας, που έδωσε εντολή στους αξιωματικούς του ΑΤ Ρόδου να προχωρήσουν στη σύλληψη των υπευθύνων του ξενοδοχείου και να κάνουν έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν τα δύο κορίτσια στον θάνατο.

Οι υπεύθυνοι της ξενοδοχειακής μονάδας και συγκεκριμένα ο διευθυντής και ο ναυαγοσώστης (ο οποίος δεν βρισκόταν εκεί αφού είχε λήξει το ωράριο του) πρόκειται να οδηγηθούν σήμερα Πέμπτη πρωί στον εισαγγελέα της Ρόδου, που θα αποφασίσει εάν ασκηθούν εναντίον τους κατηγορίες. Μέχρι τότε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί και υποβληθεί στις αρμόδιες Αρχές η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο των δύο κοριτσιών, ο χαμός των οποίων έχει συγκλονίσει το νησί.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι γονείς των δύο κοριτσιών (ηλικίας 19 και 16 χρονών) κατέθεσαν στους αξιωματικούς της αστυνομίας ότι τα παιδιά τους δεν ήξεραν κολύμπι. Η οικογένεια ήρθε στο νησί για διακοπές μαζί με άλλα δύο παιδιά τους, από τη Γαλλία. Εκτός από τα δύο κορίτσια, στο ξενοδοχείο βρίσκονταν εκείνη την ώρα οι γονείς, μία μεγαλύτερη αδελφή τους και ένα μικρότερο κορίτσι 10 ετών.

Οι έρευνες από την πλευρά των αστυνομικών αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το χρονικό και η τραγωδία των γονιών που έψαχναν τη νεκρή κόρη τους στο δωμάτιο

Από τις επίσημες μαρτυρίες προκύπτει ότι η εξαμελής οικογένεια είχε γευματίσει κανονικά λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης. Από το τραπέζι του εστιατορίου αποχώρησαν περίπου στις 3:30 και στη συνέχεια πήγαν στα δωμάτιά τους. Λίγο μετά, ωστόσο, κατά τις 5 το απόγευμα οι δύο από τις τέσσερις αδελφές κατέβηκαν στον χώρο της πισίνας.

Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα κορίτσια γευμάτισαν και πάλι γλυκά και άλλα σνακ από μπουφέ που υπήρχε στο ξενοδοχείο, όπως προκύπτει και από τις κάμερες ασφαλείας.

Το ξενοδοχείο στην Ιαλυσό διαθέτει τρεις πισίνες. Λίγο μετά τις 6:10 το απόγευμα, τα κορίτσια προτίμησαν να πάνε αρχικά στην πισίνα, που είχε βάθος 1 μέτρο και 20 εκατοστά. Δεν βρήκαν όμως ελεύθερη ξαπλώστρα σε αυτή την πισίνα αυτή και αναγκάστηκαν να πάνε στην αμέσως μεγαλύτερη, το ύψος της οποίας ξεπερνά τα 2 μέτρα.

Εκεί, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, αφού μπήκαν μέσα, εκτιμάται ότι πανικοβλήθηκαν, όταν έφθασαν σε σημείο που δεν πατούσαν τα πόδια τους και τότε ξεκίνησε το πρώτο μέρος της τραγωδίας: Η μία προσπαθούσε να κρατηθεί ή να σώσει την άλλη, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.

Τη στιγμή της τραγωδίας ο ναυαγοσώστης δεν βρισκόταν στο ξενοδοχείο, καθώς είχε σχολάσει στις 6 το απόγευμα.

Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε και έφθασε στο σημείο στις 6:20. Εντόπισε αρχικά τη μία κοπέλα, που είχε παλμούς και την οποία επιχειρούσαν να επαναφέρουν οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου. Δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.

Οι γονείς αναζήτησαν και τη δεύτερη αδελφή, νομίζοντας αρχικά ότι βρισκόταν στο δωμάτιο. Ωστόσο, λίγο αργότερα αντιλήφθηκαν ότι και αυτό το κορίτσι ήταν νεκρό στον πυθμένα της πισίνας.

Μέχρι αργά το βράδυ, στο σημείο βρίσκονταν ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή Νότιας Δωδεκανήσου Μιχάλη Καληωράκη και τον διοικητή του ΑΤ Ιαλυσού Θέμη Καλαμάτα, οι οποίοι ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον εισαγγελέα, ενώπιον του οποίου θα προσαχθούν σήμερα οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου.