Με ένα κείμενο του σε γνωστό site αντιεξουσιαστών ο Ρουβίκωνας υποστηρίζει το μέλος του που συνελήφθη. Ο Ρουβίκωνας δημοσιεύει ένα κείμενο στο οποίο κάνει λόγο για απαγόρευση ελευθερίας λόγου ενώ εκφράζει την αλληλεγγύη στον σύντροφο τους που δικάζεται τη Δευτέρα 29/7 και «σε όσους με θάρρος σηκώνουν κεφάλι».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Κανείς, ποτέ, κανένα καθεστώς, όσο καταπιεστικό και “αντιδημοκρατικό” κι αν ήταν δεν απαγόρευσε την “ελευθερία του λόγου” όταν αυτή δεν στρέφονταν εναντίον του. Δεν έχει υπάρξει ποτέ αφέντης που να μην επέτρεπε να τον κολακέψουν, που να απαγόρευε τους τεμενάδες. Το κακό με εμάς τους αναρχικούς είναι ότι ποτέ δεν κολακεύουμε αφέντες, ότι δεν μας αρέσει να λυγίζουμε γόνατα. Και άρα για εμάς η “ελευθερία του λόγου” θα είναι πάντα ένα ζητούμενο, ένα πεδίο μάχης.

Για άλλη μια φορά ένα μέλος μας συλλαμβάνεται για ανάρτηση του στα social media. Είναι μια συνηθισμένη πρακτική των διωκτικών αρχών εδώ και κάποια χρόνια για να αντιμετωπίσουν την συλλογικότητά μας. Μην αυταπατάται όμως κανείς. Αρχίζουν από εμάς και θα συνεχίσουν με όλους. Η “ελευθερία του λόγου” αποδεικνύεται μια ακόμα “κατάκτηση” που τίθεται σε αμφιβολία. Γιατί η καταστολή της γνώμης έχει ακόμα ένα χαρακτηριστικό: όσο ένα κράτος αισθάνεται ότι είναι σε κίνδυνο  τόσο “σφίγγει τα λουριά”».

Επιπλέον, ο Ρουβίκωνας τονίζει:«παρά την κοινωνική νηνεμία που εξασφάλισε ο Σύριζα η κοινωνία ούτε ανοχές έχει, ούτε εμπιστοσύνη πρόκειται να δείξει στους νέους διαχειριστές της εξουσίας. Η δεξιά θέλει να προλάβει να κόψει όσα κεφάλια είναι αυτή τη στιγμή όρθια μπας και καταφέρει να μανιπιουλάρει το κύμα κοινωνικής οργής που θα αντιμετωπίσει όταν οι δυστοπίες που ευαγγελίζεται πραγματοποιηθούν».