Με την προμήθεια 54 νέων απορριμματοφόρων, σχεδιάζει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης τον εκσυγχρονισμό του στόλου των οχημάτων καθαριότητας. Στο πλαίσιο αυτό προχωρά σε δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού, συνολικής δαπάνης 15,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Συγκεκριμένα, προγραμματίζεται η προμήθεια 50 νέων απορριμματοφόρων και 4 απορριμματοφόρων πλάγιας φόρτωσης, οκτώ κοντέινερ, δέκα υδροφόρων, 16 σαρώθρων, 15 μικρών τετράκυκλων οχημάτων και 24 φορτηγών διαφόρων τύπων. Η προμήθεια θα χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, κατόπιν έγκρισης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Εξάλλου, σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού δήμου, εξελέγησαν κατά πλειοψηφία τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Νωρίτερα, αποχώρησε από τη συνεδρίαση η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, με επικεφαλής τον Κώστα Γκιουλέκα, καταγγέλλοντας πως δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες από τη διοίκηση.