Τέτοιον καιρό αρχίζουν οι πενθήμερες σχολικές εκδρομές για τους μαθητές των τελευταίων τάξεων του Λυκείου και κάθε άλλο παρά εκπαιδευτικές είναι ενώ πολλές φορές εξελίσσονται σε τραγωδίες.

Η εφημερίδα Real Νews δημοσιεύει τις τρεις εκδρομές όπου σημειώθηκαν δυστυχήματα: Γεωργιούπολη Ρεθύμνου, πνιγμός 21 μαθητριών, Τέμπη, 21 νεκρά παιδιά και πέταλο Μαλιακού άλλα 7.

Ήταν στις 13 Απριλίου του 2003 όταν 21 μαθητές του Λυκείου Μακροχωρίου Ημαθίας βρήκαν τραγικό θάνατο στα Τέμπη ενώ επέστρεφαν από τριήμερη εκδρομή στην Αθήνα. Μια νταλίκα φορτωμένη με πλάκες νοβοπάν μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, μετατοπίστηκε το φορτίο, συγκρούστηκε πλαγιωμετωπικά και έκοψε οριζοντίως την αριστερή πλευρά του λεωφορείου με τους μαθητές.

Για το δυστύχημα καταδικάστηκαν ο οδηγός της νταλίκας (κάθειρξη 15 ετών) και οι δύο συνιδιοκτήτες της (14 και 11 χρόνια φυλακή), ενώ στους υπευθύνους της εταιρείας, των οποίων την ξυλεία μετέφερε η νταλίκα, επιδικάστηκε χρηματική ικανοποίηση 8.5 εκατ. ευρώ στους γονείς των θυμάτων.

Στις 4 Μαϊου του 1972, 21 μαθήτριες του γυμνασίου Σπηλίου Ρεθύμνης βρήκαν τραγικό θάνατο στη θάλασσα της Γεωργιούπολης Χανιών, όταν 27 συνολικά μαθήτριες επιβιβάστηκαν χωρίς να συνοδεύονται από καθηγητή στη μηχανότρατα «Δύο Γιώργηδες» και τραγουδώντας ανοίχτηκαν στα βαθιά.

Έπειτα από 15 λεπτά πλεύσης ο κινητήρας έσβησε, ένα κύμα χτύπησε την κουπαστή, πανικοβλήθηκαν οι μαθήτριες, μετακινήθηκαν από τη μια πλευρά στην άλλη, με αποτέλεσμα το σκάφος να ανατραπεί και να βυθιστεί.

Έξι μαθήτριες που δεν μπερδεύτηκαν στα δίχτυα και έμειναν στην επιφάνεια κατάφεραν να σωθούν.

Στις 27 Σεπτεμβρίου του 2004, στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης νταλίκα που πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Τρικάλων, στο οποίο επέβαιναν 37 μαθητές της Α’ τάξης του Λυκείου Φαρκαδώνας που πήγαιναν να παρακολουθήσουν τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα. Σκοτώθηκαν τέσσερα αγόρια και τρία κορίτσια ηλικίας 15 ετών, ενώ άλλα 27 και δύο καθηγητές τους τραυματίστηκαν ελαφρά.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.