Αυθεντικά ελληνικά προϊόντα, συνταγές που συνδυάζουν την παράδοση με την πρωτοτυπία και εκδηλώσεις γευσιγνωσίας συνθέτουν το πρόγραμμα του πρώτου φεστιβάλ ελληνικού γευστικού πολιτισμού «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις», που θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 14 Απριλίου στην «Τεχνόπολις» στην Αθήνα.

Τυριά, αλλαντικά, αλίπαστα, παραδοσιακά ζυμαρικά, μπαχαρικά, γλυκά και μαρμελάδες είναι μερικά μόνο από τα προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, που θα παρουσιαστούν στο φεστιβάλ.

Κύριο πυρήνα του φεστιβάλ θα αποτελέσει η πρώτη Έκθεση Μικρών Ποιοτικών Ελλήνων Παραγωγών, στην οποία θα πάρουν μέρος «μικροί» παραγωγοί που διακρίνονται για την ποιότητα των προϊόντων τους. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν για να αναδείξουν τα καλύτερα προϊόντα που θα παρουσιαστούν από τους εκθέτες.

Την έκθεση θα πλαισιώσουν τρεις θεματικές ενότητες: Σημαντικοί σεφ, όπως ο Λευτέρης Λαζάρου, ο Γιάννης Λουκάκος, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, ο Άρης Τσανακλίδης και ο Χριστόφορος Πέσκιας, θα παραδώσουν μαθήματα μαγειρικής.

Σεφ και συγγραφείς μαγειρικών βιβλίων θα δείχνουν πώς μπορούμε να φτιάξουμε ελληνικές παραδοσιακές συνταγές στην ενότητα «Μαέστρος της παράδοσης». Μεταξύ άλλων οι επισκέπτες θα μάθουν πώς να ζυμώσουν ψωμί, να φτιάξουν αλλαντικά, τραχανά, λικέρ και γλυκά του κουταλιού και να πήξουν τυρί.

Τέλος, θα διοργανωθούν «Εργαστήρια γεύσης», με γευσιγνωσία κρασιών, τυριών, μικροζυθοποιίας και αλλαντικών. Επίσης, στην αυλή του χώρου της «Τεχνόπολις» θα πωλούνται σε μορφή τάπας σπεσιαλιτέ σεφ από όλη την Ελλάδα.