Την έντονη ανησυχία του για το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται η μέχρι σήμερα κατάσταση στις εθνικές και διεθνείς μεταφορές εκφράζει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ), με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της απεργίας των φορτηγών.

Ο σύνδεσμος σημειώνει ότι οι ιδιοκτήτες οχημάτων δημόσιας χρήσης θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η πολυήμερη στάση από την εργασία τους έχει φέρει την αγορά του εμπορίου σε κατάσταση πανικού. Οι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν τις ρήτρες των συμβολαίων τους και ταυτόχρονα τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους και οι καταναλωτές τις ελλείψεις στις καθημερινές τους ανάγκες.

Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης καλεί τους ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων και βυτιοφόρων Δ.Χ., εθνικών και διεθνών μεταφορών, να λάβουν υπόψη τους ότι εξαγωγείς και μεταφορείς υπήρξαν διαχρονικά συνοδοιπόροι για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των Κρητικών προϊόντων στη διεθνή αγορά.

Όπως εκτιμά ο σύνδεσμος, η ψήφιση του νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων και βυτιοφόρων ΔΧ, εθνικών και διεθνών μεταφορών θα φέρει ως αποτέλεσμα τη μείωση στα κόστη μεταφοράς που αντιμετωπίζουν οι κρητικές επιχειρήσεις και την ταυτόχρονη μείωση στις τιμές των προϊόντων του νησιού, κάνοντας τα πιο ανταγωνιστικά στην εγχώρια και διεθνή αγορά.