Πρόσκαιρη εξασθένηση θα παρουσιάσει το μελτέμι στο Αιγαίο την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου τοπικά η έντασή του θα φτάνει τα 6-7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Παράλληλα, τοπικές βροχές ή καταιγίδες αναμένονται τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα βόρεια και τις βραδινές και νυκτερινές ώρες στις Σποράδες, τη Θεσσαλία, τη Βόρεια Εύβοια και την Κεντρική Στερεά, σύμφωνα με το meteo.gr.

Εκτίμηση των μεγίστων θερμοκρασιών κατά τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 28/06/2019

Για σήμερα Παρασκευή 28/06, αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες στη Θεσσαλία, στη Δυτική Στερεά, στη Νότια Κρήτη και την Κεντρική Μακεδονία με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν τους 35-36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ανατολική Ρόδο λόγω των καταβατικών ανέμων η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά τους 36-37 βαθμούς Κελσίου (Χάρτης 1).

Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα βόρεια τμήματα (Χάρτης 2, αριστερά), ενώ αργότερα αντίστοιχα φαινόμενα προβλέπονται για τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και μέσα στη νύχτα προς τα ξημερώματα του Σαββάτου 29/06 στη Βόρεια Εύβοια και την Κεντρική Στερεά.

Τα εκτιμώμενα ύψη βροχής (αριστερά) κατά τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής 28/06/2019 και (δεξιά) τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 29/06/2019