«Η μητέρα μου είναι κατάκοιτη εδώ και έξι χρόνια μετά από σοβαρή μορφή ρευματοαρθρίτιδας ωστόσο η εφορία παρά τις οχλήσεις μας να δείξουν κατανόηση στο πρόβλημά μας, δεν υπολογίζει τίποτα», καταγγέλλει στο newsbeast.gr η κόρη της 80χρονης Α. Κ.

Η κόρη της χήρας αναφέρει ότι το μηνιαίο εισόδημα της μητέρας της είναι 1.100 ευρώ αλλά ξεκαθαρίζει ότι τα 400 ευρώ είναι το ποσό της σύνταξης που λαμβάνει κάθε μήνα, τα 200 προέρχονται από ενοίκιο, το οποίο ο ενοικιαστής δεν τους δίνει-ελλείψει χρημάτων- κάθε μήνα και τα 500 ευρώ προέρχονται από ακόμη ένα ενοίκιο, χρήματα τα οποία, όπως βλέπετε στα έγγραφα παρακάτω, η Εφορία έχει πάρει την απόφαση να της κατασχέτει μηνιαίως. Ουσιαστικά δηλαδή η 80χρονη είναι αναγκασμένη να ζήσει με τα 400 ευρώ της μηνιαίας σύνταξής της.

«Μας ρώτησε κανείς εάν τα 600 ευρώ που της μένουν, συμπεριλαμβάνων σε αυτά των 200 ευρώ που άλλοτε παίρνουμε και άλλοτε όχι, αν φθάνουν για τη διαβίωσή της; Όχι λοιπόν, δεν φθάνουν ούτε για φάρμακα ούτε για γιατρούς, ούτε για τη γυναίκα που χρειάζεται για να την καθαρίζει αφού όλες της οι ανάγκες γίνονται στο κρεβάτι και πολλά ακόμη έξοδα που προκύπτουν», αναφέρει η κόρη της, Κωνσταντίνα.

Η 80χρονη είναι κατάκοιτη και ανάπηρη, λέει η οικογένειά της

Και τονίζει: «Ρωτήσαμε στην τοπική ΔΟΥ αν μπορούμε να κάνουμε κάποια ένσταση και η απάντηση που μας δόθηκε είναι πως ο έφορος είναι ανάλγητος και ακολουθεί το γράμμα του άδικου και απάνθρωπου νόμου», για να προσθέσει ο γαμπρός της που είναι άνεργος τα τελευταία τρία χρόνια και περιμένει τη σύνταξή του εδώ και 18 μήνες «δηλαδή θέλουν το επόμενο βήμα μας να είναι να την σηκώσουμε 4 με 5 άτομα από το κρεβάτι και να την παραδώσουμε στον κύριο έφορο και τους αρμοδίους για να την συντηρήσουν;». «Πρέπει δηλαδή να πεθαίνουν οι υπερήλικες από τα χαράτσια και τους φόρους; Ας μας απαντήσει κάποιος αν ο νόμος πια σε αυτή τη χώρα ισχύει για όλους», λέει όλο νόημα.

Η 80χρονη οφείλει στην Εφορία το ποσό των 17.783 ευρώ σήμερα. «Αυτά τα λεφτά έχουν φτάσει σε αυτό το ποσό σήμερα επειδή άρχισε να χρωστά από το 2008. Έτσι συσσωρεύτηκαν», λέει η κόρη της που τονίζει ότι «πήγα πριν από λίγο καιρό στην εφορία και τους ενημέρωσα ότι μπορώ να τους δίνω λίγα λίγα τα χρήματα όποτε έχω. Μου είπαν να κάνω διακανονισμό. Τους ανταπάντησα ότι σε περίπτωση διακανονισμού δεν θα είμαι συνεπής γιατί δεν θα έχω να πληρώσω το ποσό που θα μου ζητούν και θα είναι σαν να τους εξαπατώ. Κάπως τα βρήκαμε και τους έδωσα 100 ευρώ για αρχή. Όμως, εκείνοι λίγες μέρες αργότερα έστειλαν το κατασχετήριο. Είναι ντροπή τους!», τονίζει η κόρη της και ζητά να παρθεί πίσω η απόφαση της κατάσχεσης των 500 ευρώ της μητέρας της.

Το κατασχετήριο που έστειλαν στην 80χρονη