Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στην εκκλησία του Λύρειου Ιδρύματος μετά τις φονικές πυρκαγιές σε Νέο Βουτζά και Μάτι.

Την Κυριακή 23 Ιουνίου τελέστηκε ο πρώτος γάμος μετά την καταστροφή του Ιδρύματος από τις πύρινες φλόγες του περσινού καλοκαιριού.

Την Όλγα, που μεγάλωσε στο Ίδρυμα, παρέδωσε στον αγαπημένο της Χάρη η Μοναχή Μαρία με την ευχή η ζωή που ξεκινούν να είναι πλημμυρισμένη από φως, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του Star.

Τον γάμο τέλεσε ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από ιερείς της περιοχής και άλλους που διατηρούν σχέση με το Μοναστήρι και τα παιδιά.

Οι φονικές πυρκαγιές κατέστρεψαν το ίδρυμα που βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ Ραφήνας και Μάτι, πάνω από τον παλαιό οικισμό του Νέου Βουτζά. Ευτυχώς τα 45 παιδιά και οι 20 άποροι που φιλοξενούνταν στο ίδρυμα κατάφεραν και έφυγαν έγκαιρα.

Πλήθος κόσμου κινητοποιήθηκε άμεσα, έδωσε απλόχερα τη βοήθειά του, συγκέντρωσε χρήματα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, στρώνοντας το δρόμο για την ανοικοδόμηση των κτιρίων του Ιδρύματος.