Ο καιρός αναμένεται να αλλάξει σήμερα, Δευτέρα, και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί με μια ανάρτησή του στο Facebook για τις καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ συνοδεύει την ανάρτησή του με έναν χάρτη, όπου καταγράφονται οι περιοχές με τη μεγαλύτερη πιθανότητα προς το μεσημέρι και μέχρι αργά το απόγευμα να επηρεαστούν από καταιγίδα που ίσως συνοδεύεται από ισχυρό άνεμο (μπουρίνι) ή και από χαλάζι (όσο πιο μωβ τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα).

Η ΕΜΥ περιμένει μεταβολή του καιρού με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους. Αρχικά θα επηρεαστούν η κεντρική – ανατολική Μακεδονία και η Θράκη και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες η δυτική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες και πρόσκαιρα η Ήπειρος. Εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται τις βραδινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται να είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δεν θα ξεπεράσουν σε ένταση στα πελάγη τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια, όμως στα νότια θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.