Μία ξεχωριστή συναυλία αλληλεγγύης προς τους κρατούμενους των φυλακών Σταυρακίου στα Ιωάννινα, σε ροκ ρυθμούς και με «εισιτήριο» είδη ατομικής υγιεινής, τηλεκάρτες, σεντόνια και πετσέτες, πραγματοποίησε, χθες το βράδυ, η εθελοντική οργάνωση πολιτών Paguristas.

Οι Paguristas, οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως μια ανοιχτή ομάδα πολιτών, που πιστεύει ότι, ο κάθε πολίτης ξεχωριστά, αλλά και όλοι μαζί, μπορούν να βρουν κανάλια συμμετοχής και να παρέμβουν με πράξεις στις υποθέσεις της πόλης, θέλησαν, με την πρωτοβουλία τους αυτή, να συμβάλουν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις φυλακές Ιωαννίνων, όπου κρατούνται 240 άτομα, αριθμός τριπλάσιος σε σχέση με τις δυνατότητες του σωφρονιστικού καταστήματος.

Η συναυλία έγινε σε έναν μεγάλο χώρο εκδηλώσεων και οι Γιαννιώτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα προσέφεραν οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, ξυριστικά μιας χρήσης, αφρούς ξυρίσματος, χαρτί υγείας, σαμπουάν, σαπούνια, απορρυπαντικά ρούχων, αλλά και τηλεκάρτες, επιτραπέζια παιχνίδια, σεντόνια και πετσέτες. Όλα αυτά θα παραδοθούν, σήμερα, στη Διεύθυνση των φυλακών για να τα διανείμει με στους κρατούμενους.

Οι Paguristas τονίζουν, ωστόσο, ότι στόχος τους δεν είναι να υποκαταστήσουν το κράτος και τους φορείς του, αλλά να αφυπνίσουν, να στείλουν μηνύματα ενεργοποίησης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Η συναυλία ήταν η δεύτερη πρωτοβουλία της εθελοντικής οργάνωσης για τους κρατούμενους των φυλακών Σταυρακίου, καθώς τον περασμένο Ιούλιο, με το σύνθημα «Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν πρόσβαση ούτε στα αυτονόητα», είχαν συγκεντρώσει είδη πρώτης ανάγκης στο Βελή Τζαμί.

Την εκδήλωση υποστήριξε και η Ένωση Υπαλλήλων Φυλακής Ιωαννίνων.