Σε εορταστική ατμόσφαιρα η Κεντρική Διοίκηση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή τον ετήσιο χορό της και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για το νέο έτος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο «Φιλίππειο», στο Σέιχ Σου, και σ’ αυτήν παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των χορηγών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, στελέχη του δήμου και της Περιφέρειας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Θεσσαλονίκης, Χρήστος Σταματόπουλος, ο διοικητής της 2ης ΕΜΑΚ, Δημήτριος Στάμος, ο διοικητής και ο Υποδιοικητής της 113 Πτέρυγας Μάχης, Ιωάννης Παπαδόπουλος και Νικόλαος Κουρουμάνης, αντίστοιχα, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου και πρόεδρος του Ε’ Δημοτικού Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Λιακόπουλος, καθώς και ο Αερολιμενάρχης του Αεροδρομίου «Μακεδονία», κ. Αχιλλέας Τοπούζας.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Γιώργος Καλογερόπουλος, στο σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τα μέλη της Οργάνωσης, όλους τους φίλους και τους χορηγούς που στηρίζουν το έργο της και τόνισε ότι οι εθελοντές της ΕΟΔ θα συνεχίσουν να προσπαθούν, παρά τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, να μετουσιώνουν σε πράξη το έργο το οποίο τάχθηκαν να υπηρετούν: την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης τίμησε για την πολύτιμη βοήθειά του και στήριξη στην Οργάνωση τον τέως διοικητή της 2ης ΕΜΑΚ, Στυλιανό Αμπαρά, ανακηρύσσοντας τον σε επίτιμο μέλος. Ο κ. Αμπαράς, από την πλευρά του, εξήρε το έργο της ΕΟΔ και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την Ομάδα και στο εξής με κάθε δυνατό τρόπο. Επίσης, ο ίδιος δώρισε στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης μία εικόνα της Παναγίας από την Ι.Μ. Αγ. Παύλου του Αγίου Όρους.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της εκδήλωσης δόθηκαν τα πτυχία στα νέα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης που παρακολούθησαν επιτυχώς τη Σχολή Βασικής Εκπαίδευσης τον περασμένο Οκτώβριο.

br />