Μια αναπάντεχη Κυριακή έζησαν χθες οι πιστοί σε εκκλησία στα Φλάτσια της Χίου. Το μνημόσυνο είχε τελειώσει και ο βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης πήγε να συλληπηθεί την οικογένεια.

Ο ιερέας του ναού Νικόλαος Λιαδής, αφού πλύθηκε, σύμφωνα με μαρτυρίες, πλησίασε τον βουλευτή, πήρε από τον δίσκο στο παγκάρι μια χούφτα με κέρματα και τα πέταξε προς το μέρος του λέγοντας σύμφωνα με μαρτυρίες : «Προδότη πάρε τα 30 αργύρια που πούλησες την Μακεδονία».

Επικράτησε αναστάτωση  με τον ιερέα να αποχωρεί προς το Ιερό και τον βουλευτή να εξέρχεται από τον ναό. Το συμβάν το  επιβεβαιώνει και ο κ. Μιχαηλίδης.

Ο ιερέας, πρώην ναυτικός, είναι χαμηλών τόνων, κοντινό του πρόσωπο αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και μέχρι τώρα δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα ακραίας συμπεριφοράς.

«Μας στεναχωρούν κάποιες αποφάσεις αλλά σεβόμεθα και αγαπούμε τα πρόσωπα γιατί είναι εικόνες Θεού» απάντησε ο Μητροπολίτης Χίου.

Ο ίδιος ο ιερέας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το chiosin.gr επιβεβαίωσε το γεγονός και τόνισε : «Έτσι αισθάνθηκα έτσι έπραξα».