Η είδηση πως ο Κώστας Ευριπιώτης έφυγε τόσο πρόωρα από την ζωή συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα.

Ο αγαπημένος ηθοποιός έφυγε από τη ζωή στα 56 του χρόνια μετά από πολύμηνη νοσηλεία στο νοσοκομείο και μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Πολλοί θυμούνται τον Κώστα Ευρυπιώτη μέσα από τη συμμετοχή του στην σειρά του Ant1, «Της Ελλάδος τα Παιδιά» όπου υποδυόταν τον «παλιό» φαντάρο, Βλάχο.

Λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν ότι ήταν ο «παίδαρος» του σουξέ «Εγώ δεν πάω Μέγαρο», που τραγούδησε η αξέχαστη Ρίτα Σακκελαρίου, κάτι που είχε αποκαλύψει ο ίδιος σε συνέντευξή του.

Ακουγόταν λοιπόν πολύ έντονα στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και τις αρχές του ’90 πως ο νεαρός τότε και ταλαντούχος ηθοποιός Κώστας Ευρυπιώτης ήταν το νέο αμόρε –και κατά πολλά χρόνια μικρότερο, – της Ρίτας Σακελλαρίου.

Οι φήμες αυτές μάλιστα είχαν θεριέψει όταν οι δυο τους συνεργάστηκαν σε νυχτερινό κέντρο στη Θεσσαλονίκη που κάθε βράδυ γέμιζε ασφυκτικά με 1.500 άτομα.Κάθε βράδυ, όταν η μεγάλη ντίβα του λαϊκού τραγουδιού έβγαινε για να τραγουδήσει το «Δεν πάω Μέγαρο, θα μείνω με τον παίδαρο», το αφιέρωνε αποκλειστικά και μόνο στον Κώστα Ευρυπιώτη.

Μάλιστα ο ηθποποιός είχε μιλήσει σε συνέντευξή του σε περιοδικό για το πώς αισθανόταν για την αφιέρωση της Ρίτας Σακελλαρίου.

«Ξεχωριστή χαρά. Και η πιο ξεχωριστή ήταν η δήλωση της »μεγάλης κυρίας» του λαϊκού τραγουδιού όταν τη ρώτησαν σε μια συνέντευξη: «Μα είναι δυνατόν ο Ευριπιώτης να είναι παίδαρος; Γιατί γι’ αυτόν δεν μιλάμε; Γιατί παίδαροι είναι οι “τετράγωνοι” έτσι δεν είναι;». Και τους απάντησε: «Ο Ευριπιώτης είναι παίδαρος στην ψυχή!». Έτσι αισθάνομαι, λοιπόν, μέσα μου. Θέλω πάντα να είμαι δυνατός, να κάνω το καλύτερο για όλους», απάντησε τότε ο Κώστας Ευρυπιώτης.

Το τραγούδι «Εγώ δεν πάω Μέγαρο» της Ρίτας Σακελλαρίου: