«Κάθε Τρίτη βράδυ βγαίνουμε Ηράκλειο» είναι ο τίτλος της πρωτοβουλίας για την τόνωση της τοπικής αγοράς της πόλης και τη διευκόλυνση των καταναλωτών της.

Την πρωτοβουλία αυτή ανέλαβε το Επιμελητήριο Ηρακλείου, σε συνεργασία με το δήμο, τον Εμπορικό Σύλλογο και επιχειρηματίες της πόλης που δραστηριοποιούνται στο χώρο της καφεστίασης και όσους έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΣΥΜΠΡΑΤΤΩ».

Έτσι από την ερχόμενη Τρίτη, 5 Μαρτίου, και κάθε Τρίτη μέχρι τις 16 Απριλίου, τα καταστήματα καφέ και εστίασης θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους καταναλωτές με χαμηλότερο κόστος, διαθέτοντας μενού με 5 και 10 ευρώ, καφέ με 2,5 ευρώ και ποτό με 5 ευρώ.

Η δράση αυτή παρουσιάσθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπου σύμφωνα με τον πρόεδρό του, Μανώλη Αλιφιεράκη, υιοθετήθηκε η πρόταση των επιχειρηματιών γιατί παρέχει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να απολαύσουν με μικρότερο κόστος μια έξοδο στην πόλη και ταυτόχρονα βοηθάει τις επιχειρήσεις να ενισχύσουν την οικονομική τους δραστηριότητα.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Γιαλιτάκης τόνισε ότι ο δήμος Ηρακλείου στηρίζει την προσπάθεια και κάλεσε επιχειρηματίες και άλλων κλάδων να ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα.

Εκ μέρους των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της καφεστίασης, ο Γιάννης Τσακιράκης ανέφερε ότι «θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους να κατέβουν για μια βόλτα στην πόλη» και διευκρίνισε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις τα καταστήματα θα αναρτήσουν ειδικό κατάλογο για τις παρεχόμενες εκπτώσεις.

Οι επιχειρηματίες που θα ενταχθούν στην πρωτοβουλία θα παραλάβουν από το Επιμελητήριο Ηρακλείου την ειδική αφίσα την οποία θα αναρτήσουν στα καταστήματα τους.