Πονοκέφαλο στην ΕΛ.ΑΣ προκαλούν οι συνεχόμενες καταδρομικές επιθέσεις αντιεξουσιαστών με αφορμή τη μη χορήγηση πενθήμερης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, λίγες μέρες πριν τις εκλογές.

Μάλιστα οι αντιεξουσιαστές σε μια επίδειξη δύναμης -όπως την χαρακτήρισε υψηλόβαθμος αξιωματικός-, ανάρτησαν σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρωτικό των δράσεων που έχουν πραγματοποιήσει για τον Δημήτρη Κουφοντίνα από τις 4-15 Μαΐου σε όλη την Ελλάδα: 44 δράσεις μεταξύ των οποίων επιθέσεις με μολότοφ σε Α.Τ. και διμοιρίες, σπασίματα εκλογικών κέντρων και άλλων παρεμβάσεων.

Την ανησυχία των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας εντείνει η χθεσινή ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα γραφεία της Europe Direct μέσα στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης στις 15 Μαΐου από την «Οργάνωση Αναρχική Δράση» καθώς μέσα στο κείμενο τους αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Ξεκαθαρίζουμε προς κάθε υπεύθυνο για την πορεία της υγείας του συντρόφου μας πως αν ο επαναστάτης Δημήτρης Κουφοντίνας έχει μή αναστρέψιμες βλάβες, η πόλη θα καεί και οι ζωές όλων σας θα καταστραφούν-με κάθε ειλικρίνεια και δίχως υπερβολές».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και στην οποία συμμετείχαν επιτελείς της αστυνομίας, αποφασίστηκε η αύξηση των περιπολιών στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, τόσο από πεζές περιπολίες όσο και από ομάδες ΔΙ.ΑΣ και ΟΠΚΕ, η διακριτική φύλαξη των μεγάλων εκλογικών κέντρων. Εντολή της Γ.Α.Δ.Α. και Γ.Α.Δ.Θ. προς όλους τους αστυνομικούς είναι να βρίσκονται συνεχώς σε «αυξημένη επαγρύπνηση».