Απορρίφθηκε σήμερα από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αίτηση αναίρεσης που είχαν καταθέσει οι έξι καταδικασθέντες για το πολύνεκρο δυστύχημα, που έγινε στις 13 Απριλίου του 2003 στα Τέμπη. Από το δυστύχημα βρήκαν το θάνατο 21 μαθητές του Λυκείου από το Μακρυχώρι Ημαθίας.

Κατά συνέπεια οι ποινές που έχουν επιβληθεί στους έξι από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Λάρισας εξακολουθούν να ισχύουν και δεν μεταβάλλονται. Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι η απόφαση του ΜΟΔ Λάρισας έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Για το θάνατο των μαθητών καταδικάστηκαν ο οδηγός της νταλίκας, Δημήτρης Ντόλας, σε κάθειρξη 15 ετών και τριών μηνών, ο εκ των συνιδιοκτητών της νταλίκας Φώτιος Καβελίδης σε κάθειρξη 14 ετών και τριών μηνών. Ο δεύτερος εκ των συνιδιοκτητών της νταλίκας, Αναστάσιος Καμέας, σε κάθειρξη 11 ετών και τριών μηνών, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας «Ακρίτας», Δημ. Χαμπούρης, σε φυλάκιση τεσσάρων ετών, τεσσάρων μηνών και 15 ημερών, καθώς η κατηγορία της διατάραξης συγκοινωνιών μετετράπη από «ενδεχόμενο δόλο» σε «ασυνείδητη αμέλεια». Ο διευθυντής του εργοστασίου νοβοπάν, Πολυχρόνης Δαρδαμπούνης, σε φυλάκιση τεσσάρων ετών, 11 μηνών και 15 ημερών και ο προϊστάμενος βάρδιας του εργοστασίου, Μωυσής Αλεξάκης, σε φυλάκιση τριών ετών και 11 μηνών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.