Κατερίνα Παναγοπούλου: Ούτε ζήτησα, ούτε έλαβα ποτέ αμοιβή ή προνόμια

«Την Πατρίδα την υπηρέτησα, ως όφειλα, σαν Ελληνίδα»


ΕΛΛΑΔΑ
21:42
10/05/2019
Κατερίνα Παναγοπούλου: Ούτε ζήτησα, ούτε έλαβα ποτέ αμοιβή ή προνόμια
23
loading

«Για καταδρομικού τύπου επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρος», που έχει εξαπολυθεί εις βάρος της, τις τελευταίες μέρες, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της, η πρέσβυς της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι και Πρόεδρος του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ», Κατερίνα Παναγοπούλου.

«Κάποιοι που ανακάλυψαν όψιμα το Αθλητικό και Ολυμπιακό Κίνημα και κάποιοι, που θυσιάζουν κάθε ίχνος αξιοπρέπειας, αναπαράγοντας ψέματα, ενώ, έχτισαν καριέρες πάνω στο Κρατικό χρήμα και ευημέρησαν «δημοσία δαπάνη», θα έπρεπε να το σκεφτούν καλά, πριν με πιάσουν στο στόμα τους. Έχω ενημερώσει, σχετικά, τους νομικούς εκπροσώπους μου» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κα Παναγοπούλου σε απάντηση «διακινούμενων φημών περί της σχέσης της με τον Αθλητισμό και το Ολυμπιακό Κίνημα».

Στην ανακοίνωσή της, η κα Παναγοπούλου αναφέρει τα εξής:

«Είχα αποφασίσει να μην ασχοληθώ με τις δυσώδεις απόπειρες εμπλοκής μου, σε «δήθεν» πολιτικά και παραπολιτικά παιχνίδια των ημερών.

Έκανα λάθος, γιατί, αποδεικνύεται, ότι μια ετερόκλητη συμμαχία συμφερόντων και φθόνου ορισμένων “υπερτιμημένων τίποτα” συνεχίζει την εξερεύνηση του βάραθρου “κάτω από τον πάτο”, προχωρώντας σε αμφισβήτηση της σχέσης μου με το Αθλητικό, Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό κίνημα.

Επειδή, η Ελλάδα είναι μικρή και ο κόσμος, ακόμα, μικρότερος και όλοι, γνωριζόμαστε, αποφάσισα να απαντήσω, ώστε, να προστατευτεί η αλήθεια, δηλαδή, ο μόνος σύμμαχος της Δημοκρατίας σε καιρούς εκφασισμού και ισοπέδωσης.

Η αλήθεια έχει ως εξής:

Το 1998, η Πολιτεία, με όρισε Εθνική Πρέσβη της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι.

Φυσικά, αρνήθηκα, κάθε προνόμιο και αμοιβή, που προέβλεπε η θέση και από τότε, μέχρι και σήμερα, με δαπάνες της οικογένειάς μου, αγωνίζομαι, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, για την διάσωση και την ανάδειξη των Ολυμπιακών Αξιών και την προβολή της Πατρίδας μας στο Διεθνές Αθλητικό Κίνημα.

Ως αντιπρόεδρος και μετέπειτα, Πρόεδρος του μεγαλύτερου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών, του ΠΑΣΓ “ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ”, από το 1997, αισθάνομαι υπερήφανη, γιατί, κατορθώσαμε, από κοινού, με τις χιλιάδες γυναίκες, μέλη μας σε όλη την Ελλάδα, να υλοποιήσουμε και να παραδώσουμε στη νεολαία μας, δεκάδες αθλητικών υποδομών, σε όλη τη χώρα, καθώς και να ενισχύσουμε, αποφασιστικά, με χρήματα και εξοπλισμό, στα πλαίσια Μνημονίων Συνεργασίας με το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και το Σύλλογο Ελλήνων Παραολυμπιονικών, περισσότερους, από τριάντα Πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες και στηρίξαμε και συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, από το 2012, έως σήμερα.

Όλοι αυτοί οι Φορείς, καθώς και η Εκκλησία της Ελλάδος, μου έχουν απονείμει, πολλές φορές, βραβεία για τη συνολική προσφορά μου στον Αθλητισμό και το Ολυμπιακό Κίνημα.

Το 2012, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, μου απένειμε - για πρώτη φορά σε Ελληνίδα- το Πρώτο Βραβείο «Γυναίκα και Αθλητισμός για την Ευρώπη 2012», σε ειδική τελετή στο Los Angeles.

Το 2016, συνυπέγραψα, παρουσία του Προέδρου της ΔΟΕ, κυρίου Tomas Bach, το ψήφισμα για την Εκεχειρία, στην Αρχαία Ολυμπία, από κοινού, με τις κυρίες Ντόρα Μπακογιάννη και Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, καθώς και με τον Πρόεδρο της ΕΟΕ κύριο Σπύρο Καπράλο και τον Πρόεδρο της ΔΟΑ κύριο Ισίδωρο Κούβελο.

Το 2017, η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενέκρινε την ανακήρυξή μου, ως “Ευρωπαίου Πολίτη της Χρονιάς 2017”, συνεκτιμώντας, την πολυετή και ανιδιοτελή προσφορά μου στον Αθλητισμό και την Κοινωνία των ενεργών Πολιτών.

Επισυνάπτω σχετικό φωτογραφικό υλικό, από τις στιγμές αυτές, καθώς, στους πονηρούς καιρούς που διανύουμε, “ότι είναι, πρέπει και να φαίνεται”.

Κάποιοι που ανακάλυψαν όψιμα το Αθλητικό και Ολυμπιακό Κίνημα και κάποιοι, που θυσιάζουν κάθε ίχνος αξιοπρέπειας, αναπαράγοντας ψέματα, ενώ, έχτισαν καριέρες πάνω στο Κρατικό χρήμα και ευημέρησαν “δημοσία δαπάνη”, θα έπρεπε να το σκεφτούν καλά, πριν με πιάσουν στο στόμα τους. Έχω ενημερώσει, σχετικά, τους νομικούς εκπροσώπους μου.

Για το τέλος, ένα σχόλιο, μόνο. Συνολικά, για την καταδρομικού τύπου επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρος, που έχει εξαπολυθεί εις βάρος μου τις τελευταίες μέρες:

“Τιμή μου, που γεννήθηκα στα προσφυγικά της Νέας Σμύρνης. Τιμή μου, που ξενύχτησα εργαζόμενη και επιχειρώντας, πάνω από 20 χρόνια, σε συνθήκες ελεύθερης αγοράς, στο Βέλγιο και στην Ελλάδα, όταν, κάποιοι, κλώνοι ευγονικής λεηλατούσαν το δημόσιο χρήμα. Τιμή μου, που παντρεύτηκα ένα σπουδαίο Έλληνα, τον Περικλή Παναγόπουλο, που γέμισε τις θάλασσες του κόσμου, με πλοία ντυμένα γαλανόλευκα. Τιμή μου, που μου δίνεται η ευκαιρία, να συνεχίζω, να υπηρετώ την Πατρίδα μου, χωρίς, κανένα προνόμιο. Ούτε ζήτησα, ούτε έλαβα, ποτέ, αμοιβή ή προνόμια. Την Πατρίδα την υπηρέτησα, ως όφειλα, σαν Ελληνίδα. Έτσι, διδάχθηκα από τον πατέρα μου, την Σημαία της Εθνικής Αντίστασης του οποίου, με τιμή φυλάσσω στο σπίτι μου”».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

23
σχόλια
 1. avatar Γεροτσολιας

  Βρε ουστ απο δω πρωι πρωι, αιντε μην πω τιποτα στραβο και μου βγαλουν παλι κοκκινη.

 2. avatar Μαθε παιδι μου γραμματα!

  Οχι \"σαν Ελληνιδα\" κυρα μου! Ως Ελληνιδα, λεμε. Εκτος κι αν, μεσα σου αισθανεσαι αλλοδαπη!

 3. avatar ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΚΥΡΙΑ ΜΕ Κ,!

  ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ, ΤΑ ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΜΙΖΑΔΩΡΟΥΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΤΕΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΗΤΑΝ ΦΑΤΕ, ΦΑΤΕ, ΦΑΤΕ, ΚΛΕΨΤΕ,ΚΛΕΨΤΕ,ΚΛΕΨΤΕ, ΚΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΕΙΧΑΜΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ,ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ,ΕΚΔΟΤΕΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ, ΠΟΥ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΜΥΝΤΙΑΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΥΤΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΜΙΖΑ ΤΟΤΕ ΕΡΙΧΝΑΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΑΥΤΟ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΡΜΙΤΑ, ΟΠΟΤΕ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΜΕΛΑΝΗ!!!

 4. avatar Λογοκρισία

  Hello!

 5. avatar Τι να πω

  Ολοι οι τίποτα μισογυνιδες σεξιστες αγράμματοι χρυσαυγουλοι σχολίασαν στο άρθρο

 6. avatar Τσθχ

  Είσαι πολύ όμορφη.

 7. avatar Όχι άλλο κάρβουνο

  Έχει και θράσος η συντροφισσα.
  Μανταμ,που καίγεσαι για το καλό της Ελλάδος, για πείτε μας, το κότερο που έκανε διακοπές ο Αλ6, τι σημαία έχει;

 8. avatar Πτολεμαίος.

  Ουστ ρε. Υποστηρίζεις έναν προδότη που ξεπούλησε την μακεδονια μας στους Σλάβους; έναν αναλγητο απάνθρωπο που κατηργησε το εκας; έναν ψευτη που κατηγορουσε τους άλλους για τον ενφια και με αυτόν πρωθυπουργό ο ενφια έγινε μόνιμος; ντροπή σας. Εύχομαι να έρθει μια κυβέρνηση που να αγαπά τους Έλληνες και να σας κλείσει φυλακή όλους εσάς τους {...}.

 9. avatar Ρασκόλνικωφ

  Οι μιζαδόροι της ΝΔ και οι διαπλεκόμενοι συνεργάτες τους έχουν μάθει αλλιώς... Εν τη παλάμη, βαλίτσα δεν έχει σημασία και ούτω βοήσωμεν!

 10. avatar Έλεος ρε παιδιά !!!

  Τι λέει η κυρία με το αιδοοι!!! Επειδή έκανε ένα σαλιαρη πλούσιο βρωμογερο να την παντρευτεί έγινε και πρέσβειρα και αγωνίστρια. Έλεος. Μόνο στην Ελλάδα λέγονται και γράφονται τέτοιες τρίχες. Που θα απειλήσει ο τενεκές τους άλλους τενεκέδες επειδή κάνουν περισσότερο θόρυβο. Έλεος και κουράγιο

 11. avatar Αντικειμενικος

  Έχω και κότερο πάμε μια βόλτα ;
  ( με σημαία τής εθνικής αντίστασης).

 12. avatar ………ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΚΤΙΜΩ ………..

  ........ΠΟΛΥ ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΦΘΟΝΟΣ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ........ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ
  ΚΑΙ ΠΟΤΕ ......ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΕΔΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ !!!!!!!!!!!! ........ΕΞΥΠΝΆΔΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ ......

  1. avatar ti s

   Όταν \"αγκαλιάζεσαι\" με αυτόν που \"ξεπούλησε\" αυτό για το οποίο πέθαναν άλλοι, δεν δικαιούσαι να θεωρείσαι θύμα. Θέλει επεξήγηση η κυρία πρέσβειρα;
   Ούτε να τον λες κουρασμένο.

 13. avatar συμβουλος πρωθυπουργου σε θεματα εξωτερικής πολιτικής

  η μοδίστρα ...η ίδια τα είχε πει σε συνέντευξη για το πώς γνώρισε τον εφοπλιστή και κατάφερε να τον παντρευτει...μοδίστρα στο κολωνάκι...

 14. avatar ..

  Σαν Ελληνίδα πλάι στον διεφθαρμένο.

 15. avatar Hector1955

  Και εγώ θα ήθελα να υπηρετήσω την Πατρίδα από τέτοιες θέσεις αλλά δε με πρότεινε κανείς.....

 16. avatar ti s

  Ποιες Σουλιώτισσες; Ποια Μπουμπουλίνα;
  Συγκινήθηκα με τη συντρόφισσα.

 17. avatar ti s

  Η Πατρίδα αυτή που αναφέρετε περιλαμβάνει τη Μακεδονία;

 18. avatar ΠΑΡΤΕ ΔΡΟΜΟ ΡΕ

  ΨΩΝΑΡΕΣ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ !ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΡΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΑΠ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΞΑΝΑΔΟΥΝ ΝΑ ΧΩΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΣΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΛΗ ΣΑΣ ΤΟ [...] !

 19. avatar ΠΑΛΛΑΣ

  Κι εγω υπηρετησα την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ 26 μηνες σαν ΦΑΝΤΑΡΟΣ.Εσυ και τα κυβερνητικα φιλακια σου απο ποιο ποστο την υπηρετησατε???

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει