Τσουχτερό κρύο και θερμοκρασίες κάτω του μηδενός είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού στη Βόρεια Ελλάδα. Ο υδράργυρος στη Φλώρινα έπεσε, τις πρώτες πρωινές ώρες, στους -10 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε Καστοριά και Κοζάνη το θερμόμετρο έδειξε -3.

Στους -2 έπεσε η θερμοκρασία στην Αλεξανδρούπολη, στους μηδέν βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλονίκη, ενώ 2 βαθμούς είχαν οι Σέρρες και 3 βαθμούς η Καβάλα.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας ξεκίνησαν με καθυστέρηση, στις 9:30 το πρωί.

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο των νομών Ορεστιάδας, Φλώρινας και Γρεβενών. Επίσης, με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, από το 12ο έως το 28ο χιλιόμετρο,Καστοριάς – Ιωαννίνων μέσω Νεστορίου, από το 27ο έως το 42ο χλμ, και Καστοριάς – Αμυνταίου από το 26ο έως το 35ο χλμ.

Ωστόσο, οι χιονοπτώσεις των τελευταίων ωρών έχουν φέρει «χαμόγελα» στους υπευθύνους των χιονοδρομικών κέντρων, καθώς συνεχίζουν τη λειτουργία τους με ιδιαίτερα καλή ποιότητα χιονιού. Για τους επισκέπτες των χιονοδρομικών Καϊμακτσαλάν Πέλλας, Σελίου Ημαθίας και Βασιλίτσας Γρεβενών είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.