Υπεράριθμοι πρόσφυγες και μετανάστες στις δομές φιλοξενίας

Οι ένοπλες δυνάμεις εχουν αναλάβει τον συντονιστικό ρόλο για την εύρυθμη λειτουργία


ΕΛΛΑΔΑ
17:50
19/04/2019
Υπεράριθμοι πρόσφυγες και μετανάστες στις δομές φιλοξενίας
1
loading

Παραμένουν υπεράριθμοι οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στις δομές φιλοξενίας που διαχειρίζονται οι ένοπλες δυνάμεις σε Λέσβο, Σάμο, Διαβατά, Πολύκαστρο και Κω.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, «στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνδρομής και του κεντρικού συντονιστικού ρόλου που έχουν αναλάβει οι ένοπλες δυνάμεις για την εύρυθμη λειτουργία, τοπικά, των δομών φιλοξενίας προσφύγων» μειώθηκαν κατά 351 άτομα - σε σχέση με την περασμένη Πέμπτη - οι πρόσφυγες/μετανάστες που διαμένουν σε 32 δομές φιλοξενίας που διαχειρίζονται οι ένοπλες δυνάμεις.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων χθες καταγράφηκαν 27.427 άτομα, έναντι 27.778 ατόμων που καταγράφηκαν την περασμένη Πέμπτη. Η δυνατότητα φιλοξενίας των 32 δομών διαμορφώνεται στα 26.469 άτομα, έναντι 26.481 ατόμων την περασμένη εβδομάδα. Οι δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Κω, - νέα δομή - Διαβατών και Πολυκάστρου έχουν υπεράριθμους πρόσφυγες/μετανάστες, σύμφωνα με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς.

Οι τρεις κλάδοι των ενόπλων δυνάμεων παρείχαν 12.872 μερίδες φαγητού, από τις οποίες 175 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα τους. Για την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων/μεταναστών διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους 3 Κλάδους των ενόπλων δυνάμεων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar gkagkarin.blogspot.com

    Η κυβέρνηση να υιοθετήσει την θέση του ΚΚΕ.
    Να δοθούν στους μετανάστες ταξιδιωτικά έγραφα, για να ταξιδέψουν στις χώρες επιλογής του.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει