Σε «αναμμένα κάρβουνα» είναι οι κάτοικοι της Στυλίδας από την πιθανότητα να «βάλει λουκέτο» το Κέντρο Υγείας της πόλης τους. Το πρωί οργανώθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου, Απόστολου Γκλέτσου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων έξω από το Κέντρο Υγείας θέλοντας να στείλουν το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν την απομάκρυνση των γιατρών και του προσωπικού.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Γκλέτσος μιλώντας στους συγκεντρωμένους, «πήραμε κάποιες διαβεβαιώσεις από το διοικητή του νοσοκομείου ωστόσο είμαστε σε ετοιμότητα γιατί δεν ξέρουμε τι ακριβώς θα συμβεί το επόμενο διάστημα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια αναστάτωση συνολικά στη Φθιώτιδα αλλά και στη Στυλίδα από μια επιστολή της διοίκησης του νοσοκομείου σύμφωνα με την οποία από 1η Φεβρουαρίου όλοι οι γιατροί των Κέντρων Υγείας μπαίνουν στο πρόγραμμα εφημεριών του νοσοκομείου Λαμίας για να καλυφθούν τα κενά.

Τόσο ο δήμαρχος Στυλίδας όσο και οι γιατροί του Κέντρου Υγείας που μίλησαν στους κατοίκους που συγκεντρώθηκαν, έκαναν λόγο για «μεθοδευμένη αποδυνάμωση σε ανθρώπινο δυναμικό» διαπιστώνοντας ότι «αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση είναι μαθηματικά βέβαιο πώς θα κλείσει το Κέντρο Υγείας το επόμενο διάστημα».

Οι κάτοικοι της περιοχής που συγκεντρώθηκαν στη Στυλίδα, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι, δηλώνουν σε όλους τους τόνους πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν να απομακρυνθούν οι γιατροί και το ανθρώπινο δυναμικό από το Κέντρο Υγείας χωρίς να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του.