Τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα Τετάρτη φίλοι, συγγενείς και συνάδελφοι στον Βασίλη Λυριτζή, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή στα 62 του, μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

Η πολιτική κηδεία του δημοσιογράφου θα γίνει σήμερα Τετάρτη 3 Απριλίου στο Α’ Νεκροταφείο στις 3 το μεσημέρι.

«Ήταν περίπου ένα μήνα στο νοσοκομείο, επιδεινώθηκε ραγδαία η κατάσταση της υγείας του, είχε προβλήματα τους τελευταίους 2-3 μήνες και δυστυχώς πριν από λίγη ώρα κατέληξε» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Οικονόμου κατά την ανακοίνωση του θανάτου του από τον αέρα του ΣΚΑΪ.

Παράκληση της οικογένειάς του είναι, αντί στεφάνων, να ενισχυθεί ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Καρκίνο «Φλόγα».

Ποιος ήταν ο Βασίλης Λυριτζής

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1957 και μεγάλωσε στην Αθήνα με τους γονείς του και τον αδελφό του Μάνο.

Τελειώνοντας το σχολείο πήγε για σπουδές στη Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης στο τμήμα της Ιταλικής Φιλολογίας. Εκεί έκανε τα πρώτα του δημοσιογραφικά βήματα, παράλληλα με την σημαντική  πολιτική του δράση στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος του ΚΚΕ Εσωτερικού.

Έκανε τη θητεία του στο Μανταμάδο της Μυτιλήνης και επέστρεψε στην Αθήνα στη «μάχιμη» δημοσιογραφία στην εφημερίδα Αυγή και λίγο αργότερα, το 1990, στον νεοσύστατο τότε ραδιοφωνικό σταθμό Flash 9,61.

Συντάκτης αρχικά, αρχισυντάκτης και παρουσιαστής αργότερα του βραδινού δελτίου, ενώ στην συνέχεια μαζί με τον Δημήτρη Οικονόμου αναλαμβάνει το πρωινό μαγκαζίνο του σταθμού. Ο κύκλος του Flash έκλεισε για τον Βασίλη Λυριτζή έχοντας στήσει ένα από τα πρώτα ενημερωτικά site στην Ελλάδα, το www.flash.gr.

Το επόμενο δημοσιογραφικό κεφάλαιο για τον Βασίλη Λυριτζή εκτός από ήχο αποκτά και εικόνα. Το 2002 το δίδυμο Λυριτζή – Οικονόμου, βγαίνει κάθε απόγευμα στον τηλεοπτικό αέρα «Εκτός Γραμμής» από την συχνότητα της Δημόσιας Τηλεόρασης. Λίγους μήνες μετά κατεβαίνουν στο μετερίζι της πρωινής ενημέρωσης της ΕΡΤ με την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή».

Το 2010 η εκπομπή μετακομίζει στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μέχρι το καλοκαίρι του 2017 όπου το τηλεοπτικό δίδυμο της «Πρώτης Γραμμής» βάζει τίτλους τέλους.

Ο Βασίλης Λυριτζής συνέχισε την πρωινή ενημέρωση από το ραδιόφωνο του Real Fm, αλλά και από τις γραμμές της εφημερίδας Έθνος.

Με τη σύζυγο του Ελένη Αντωνιάδη απέκτησαν δυο παιδιά. Τη Μαριλένα και τον Δημήτρη.