Ο συνδυασμός ενός ανδρικού και ενός γυναικείου ονόματος όταν αναφερόμαστε στο ίδιο πρόσωπο ακούγεται σίγουρα περίεργος, και μάλλον τους περισσότερους τους ξενίζει κιόλας. Όμως πλέον είναι μία πραγματικότητα, και υπεύθυνο γι’ αυτό είναι το Τζέισον Αντιγόνη.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που μπήκε στη ζωή μας όταν προσέφυγε στη Δικαιοσύνη ούτως ώστε να του αναγνωριστεί ότι δεν κατηγοριοποιείται σε κανένα από τα δύο συμβατικά φύλα (αρσενικό-θηλυκό) και να αλλάξει επισήμως το όνομά του από Ιάσων σε «Ιάσων-Αντιγόνη», ως «non-binary» (μη δυαδικό) άτομο.

Το αίτημά του εκδικάστηκε στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου τον Νοέμβριο του 2017, και η δικαίωση ήρθε τον Φεβρουάριο του 2018, όταν το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου αποδέχθηκε τη μεταβολή ονόματός του στην ταυτότητα και όλα τα επίσημα έγγραφα. Και εγένετο… Τζέισον Αντιγόνη – ή «Ιάσων Αντιγόνη», όπως είναι επισήμως.

Η υπόθεση εκείνη είχε λάβει μεγάλη δημοσιότητα, καθώς ήταν η πρώτη φορά στην Ελλάδα που κάποιος ζητούσε διαγραφή του φύλου του και πετύχαινε να αναγνωριστεί ως non-binary πρόσωπο. Και κάπως έτσι, το Τζέισον Αντιγόνη έγινε κατά κάποιον τρόπο διασημότητα, έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές, ενώ είναι γνωστό για την ακτιβιστική του δράση υπέρ των ανθρωπίνων και των ζωικών δικαιωμάτων.

Πλέον, μπαίνει και στην πολιτική, καθώς, όπως ανακοινώθηκε, θα είναι υποψήφιο στις περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου.