Την  επιστροφή των χρημάτων από καταχρηστικές συντάξεις και την απονομή ευθυνών σε όσους συμμετείχαν στην παρανομία, θα επιδιώξει, με προσφυγές στη Δικαιοσύνη, το υπουργείο Εργασίας. Τη δήλωση αυτή έκανε κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπήρων (ΚΕΠΑ) της Πύλης Αξιού και στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κοκκόρης.

Παράλληλα, προανήγγειλε μία ακόμη δράση κατά της ανεργίας, λέγοντας ότι τις επόμενες μέρες ο υπουργός Εργασίας θα ανακοινώσει πρόγραμμα απασχόλησης για 62.000 νέους και νέες έως 29 χρόνων σε τομείς που αφορούν στον τουρισμό, την επιχειρηματικότητα και τον αγροτικό τομέα.

«Οι επιτροπές πιστοποίησης έχουν αυξηθεί κατά πολύ το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του περασμένου Οκτωβρίου, να έχουν φτάσει από 500 με 600 κατά μέσο όρο τους προηγούμενους μήνες, σε 1.340» τόνισε ακόμα στις δηλώσεις του ο κ. Κοκκόρης και πρόσθεσε ότι «στόχος είναι να αυξηθεί κι άλλο ο αριθμός τους, ώστε να μην παραμένουν σε εκκρεμότητα περιπτώσεις που σχετίζονται με συντάξεις και φάρμακα».