Στόχος εμπρηστικής επίθεσης με ομοφοβικά κίνητρα έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας 11 Μαρτίου το κτίριο που στεγάζει τα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης Checkpoint στο κέντρο της Αθήνας.

Η φωτιά ξέσπασε στον πρώτο όροφο της δομής που βρίσκεται στο Μοναστηράκι και προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές. Ωστόσο, η έγκαιρη παρέμβαση της πυροσβεστικής εμπόδισε την εξάπλωσή της στους επάνω ορόφους, καθώς και στα διπλανά κτίρια σε μία εξαιρετικά πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία και τον Σύλλογο «Θετική Φωνή», οι δράστες εισέβαλαν στο χώρο από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου και προκάλεσαν την πυρκαγιά ρίχνοντας βενζίνη. Απέσπασαν δε από την πρόσοψη του κτιρίου τη σημαία με το ουράνιο τόξο που συμβολίζει τον αγώνα των κινημάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας για την προάσπιση των δικαιωμάτων της, αποκαλύπτοντας τα ομοφοβικά χαρακτηριστικά της επίθεσης.

«Η εμπρηστική επίθεση στο κτίριο των Κέντρων Πρόληψης και Εξέτασης Checkpoint, η οποία προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στον χώρο, καθώς και η αφαίρεση από την πρόσοψη του κτιρίου της σημαίας με το ουράνιο τόξο, είναι μια αποκρουστική ενέργεια, που βρίσκει απέναντί της ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Ο αγώνας κατά της ομοφοβίας, η εξάλειψη των διακρίσεων, των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων είναι διαρκής και καθημερινός», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην εμπρηστική επίθεση στη δομή Checkpoint στο Μοναστηράκι, που λειτουργεί ως κέντρο δωρεάν εξετάσεων για τον ιό HIV και καταλήγει:

«Αναμένουμε από τις έρευνες των αρμόδιων αρχών να φωτιστεί η υπόθεση και να συλληφθούν οι δράστες».