Ένα περίεργο φαινόμενο έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής των Σφακίων στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις της 24-25 Φεβρουαρίου υπάρχουν μαρτυρίες κατοίκων, οι οποίοι αναφέρουν ότι ακούν υπόκωφους θορύβους και νιώθουν δονήσεις, στο οροπέδιο του Ασκύφου, αλλά και στις περιοχές της Ίμπρου και της Κράπης του Δήμου Σφακίων.

Οι συνεχείς δονήσεις γίνονται αισθητές, ακόμη και 3-4 φορές την ημέρα, και κάποιες φορές συνοδεύονται από ένα βουητό.

Να σημειωθεί πως οι δονήσεις αυτές δεν οφείλονται σε σεισμούς, όπως διαβεβαίωσαν και τον Δήμαρχο Σφακίων Γιάννη Ζερβό, γεωλόγοι του ΙΓΜΕ οι οποίοι επισκέφθηκαν την περιοχή.

Σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι Open, ο κ. Ζερβός αναφέρθηκε στο θέμα, τονίζοντας ότι οι επιστήμονες ήταν καθησυχαστικοί:

«Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί πιο έντονα να υπάρχουν κάποιοι υπόκωφοι θόρυβοι σε οικισμούς και έχουν ανησυχήσει οι κάτοικοι. Η πρόσφατη κακοκαιρία έφερε πολλές κατολισθήσεις και αποκολλήσεις βράχων. Επιστημονικά οι ειδικοί είπαν ότι η βασική αιτία των θορύβων και των δονήσεων είναι η υπερβολική ποσότητα του νερού που έπεσε και δεν μπορεί να απορροφηθεί αμέσως από τις σπηλαιώσεις του εδάφους. Δημιουργείται λοιπόν πίεση από το νερό και τη λάσπη και προσπαθεί να βρει διεξόδους. Το επόμενο διάστημα με την ύφεση της βροχής θα βρει διεξόδους, ενδεχόμενα και στο έδαφος» τόνισε ο Δήμαρχος Σφακίων.