Τον αποτροπιασμό της για τα απαράδεκτα γεγονότα που προκάλεσε ομάδα φοιτητών-ενοίκων των εστιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καθώς και άλλοι φοιτητές εκφράζει με σημερινή απόφαση της η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καταδικάζοντας το περιστατικό.

«Ο εγκλωβισμός, επί ώρες, μέσα σε ατμόσφαιρα ύβρεων και προπηλακισμών, του Αντιπρύτανη, Χρήστου Κωνσταντάντου, συνιστά όχι μόνο μια παράνομη πράξη, αλλά κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων προστατευμένων από το ίδιο το Σύνταγμα.

Πρόκειται για μια πράξη τρομοκράτησης των εκλεγμένων αντιπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με στόχο την καταστρατήγηση της νομιμότητας και την υποταγή του ιδρύματος στα συμφέροντα μιας μικρής ομάδας φοιτητών» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στο ίδιο πλαίσιο η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου καταδικάζει και την ανάρτηση αφίσας σε πολλά σημεία του Πανεπιστημίου, η οποία στοχοποιεί τον Πρύτανη, Ιωάννη Χατζηδημητρίου και τον Αντιπρύτανη, Χρήστο Κωνσταντάτο, η οποία χρησιμοποιεί και την «απαράδεκτη», όπως λέει η Σύγκλητος, διατύπωση «καταζητούνται ζωντανοί ή νεκροί».

«Οι αήθεις και τρομοκρατικού χαρακτήρα αυτές επιθέσεις από την ανωτέρω αναφερόμενη μικρή φοιτητική μειοψηφία εναντίον των εκλεγμένων αντιπροσώπων της ακαδημαϊκής μας κοινότητας στοιχειοθετούν μια έμμεση -αν όχι άμεση- απειλή στη σωματική τους ακεραιότητα και γι’ αυτό η Σύγκλητος τις καταδικάζει και καλεί τις αρμόδιες Αρχές να πάρουν μέτρα πριν να είναι πολύ αργά» συνεχίζει.

Η Σύγκλητος δηλώνει πως κάθε διεκδίκηση πρέπει να γίνεται μέσα στο πλαίσιο του σεβασμού του νόμου και της προσωπικότητας των ανθρώπων, ιδιαίτερα μάλιστα στο χώρο του πανεπιστημίου που θεωρείται ο ναός του διαλόγου και της ελεύθερης σκέψης.

Πηγή: seleo.gr