Στοιχεία για τους τυχόν φορολογικούς ελέγχους σε παράγοντες ΠΑΕ και ΚΑΕ από το 2000 μέχρι και σήμερα έχει ζητήσει το υπουργείο Οικονομικών από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, «ήδη η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, με έγγραφό της προς τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, ζητά αυτές να της γνωρίσουν, ώστε να ενημερωθεί η Βουλή- με την επιφύλαξη των διατάξεων περί φορολογικού απορρήτου-πόσοι φορολογικοί έλεγχοι και σε ποιους παράγοντες (ΠΑΕ, ΚΑΕ) διενεργήθηκαν από 1.1.2000 μέχρι και σήμερα καθώς και τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών».

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή ως απάντηση ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου για τα «φαινόμενα διαφθοράς, κακοδιαχείρισης και σπατάλης στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ΕΠΟ».

Ο υφυπουργός Οικονομικών ενημερώνει επίσης ότι «η επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών του ΣΔΟΕ, στα πλαίσια Εισαγγελικής Παραγγελίας για παράνομο στοίχημα, στημένους αγώνες κλπ, αλλά κατόπιν σχετικών καταγγελιών, έχει προβεί στις δέουσες ενέργειες της όσον αφορά και πρόσωπα με σχέση εξηρτημένης εργασίας με την ΕΠΟ οι οποίες δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα».

Ο κ. Μαυραγάνης αναφέρει ακόμη ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΣΔΟΕ, στο πλαίσιο σχετικής Εισαγγελικής Παραγγελίας θα προβεί στις δέουσες ενέργειες όσον αφορά στη σύμβαση που η ΕΠΟ είχε υπογράψει με εταιρεία και που αφορούσε την κάρτα υγείας αθλητών ερασιτεχνικών σωματείων ανά την Ελλάδα και προσθέτει ότι στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων σε όλες τις Αθλητικές Ομοσπονδίες, εκκρεμεί φορολογικός έλεγχος και στην ΕΠΟ από το ΣΔΟΕ.

Τέλος στο ερώτημα αν χορηγείται φορολογική ενημερότητα προς τις ασυνεπείς, ως προς τις υποχρεώσεις τους, Ανώνυμες Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο ποδόσφαιρο, ο υφυπουργός Οικονομικών υπενθυμίζει ότι με τις διατάξεις του Ν. 1882/1990 ορίζεται ότι η έκδοση του αποδεικτικού ενημερότητας εμπίπτει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. , ο οποίος έχοντας υπόψη τα ακριβή και πραγματικά περιστατικά σε κάθε περίπτωση οφείλει να εκτιμήσει αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις ώστε να προχωρήσει στην έκδοση ή μη του αιτούμενου από το φορολογούμενο αποδεικτικού.