Ο 5ος Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής με θέμα «Τα παιδιά ζωγραφίζουν τα Χριστούγεννα» ξεκινάει και τα Δορυφορικά Κανάλια του ΑΝΤ1 στην Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία και την Ευρώπη, καλούν τους μικρούς τους φίλους -έως 10 ετών- να λάβουν μέρος και να ζωγραφίσουν… τα δικά τους Χριστούγεννα!

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Μαρί Κυριακού μέσα από την εκπομπή «Με αγάπη» θα επιλέξει και θα παρουσιάσει τους νικητές. Στην καμπάνια του διαγωνισμού, η Μαρί Κυριακού προτρέπει τα παιδιά από κάθε γωνιά του πλανήτη, να λάβουν μέρος: «Μικροί ζωγράφοι όλου του κόσμου, διαλέξτε μαρκαδόρους, πολύχρωμες μπογιές, νερομπογιές, πάρτε τα πινέλα σας… και φτιάξτε την πιο όμορφη ζωγραφιά των Χριστουγέννων!»

Οι μικροί διαγωνιζόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν όποιο υλικό επιθυμούν (μαρκαδόρους, κηρομπογιές, ξυλομπογιές, νερομπογιές) και να στείλουν τη ζωγραφιά τους στον ΑΝΤ1 μέσω ταχυδρομείου ή ηλεκτρονικά ως και τις 15 Δεκεμβρίου 2012.

Τα Δορυφορικά Κανάλια του ΑΝΤ1 θα ανακοινώσουν τους 2 μεγάλους νικητές, οι οποίοι θα λάβουν από ένα ολοκαίνουργιο iPad2, ευγενική προσφορά της υπηρεσίας Greek123.

Επίσης, οι ζωγραφιές τους θα διακοσμήσουν την εταιρική Χριστουγεννιάτικη κάρτα των Δορυφορικών Καναλιών του ΑΝΤ1 και θα προβληθούν και στα 3 Δορυφορικά Κανάλια σε Αμερική, Καναδά, Αυστραλία και Ευρώπη.

Όλο οι συμμετέχοντες θα κερδίσουν 12 δωρεάν online μαθήματα ελληνικών του προγράμματος Greek123, καθώς και την εφαρμογή για iPad, του βιβλίου My First Greek Book Vol. 1 Lite.

Το Greek123 και οι εκδόσεις Παπαλοΐζος, εξοπλίζουν τα παιδιά με τα κατάλληλα εργαλεία για να μάθουν την ελληνική γλώσσα με ευκολία και άνεση. Η ύλη είναι γραμμένη και σχεδιασμένη από τον Δρ. Θεόδωρο Γ. Παπαλοΐζο, ο οποίος γράφει και εκδίδει την ύλη ελληνικών μαθημάτων στην Αμερική εδώ και 50 χρόνια.