Στα άκρα φαίνεται να καταλήγει η κόντρα ιδιοκτητών φορτηγών με το υπουργείο Υποδομών, αφού και οι δύο πλευρές παραμένουν αμετακίνητες στις θέσεις τους.

Κατά την ακρόαση φορέων στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, οι ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ εξέφρασαν την κάθετη αντίθεσή τους με το επίμαχο νομοσχέδιο για τις εμπορευματικές μεταφορές, ζητώντας να επιμηκυνθεί η μεταβατική περίοδος και οι άδειές τους να μην έχουν μηδενική αξία με το τέλος της μεταβατικής περιόδου.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών Γιώργος Τζωρτζάτος είπε στους βουλευτές πως «σήμερα δεν αποφασίζετε εάν θα ψηφίσετε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης αλλά εάν θα αφανίσετε 150.000 οικογένειες που εργάζονται στον κλάδο των χερσαίων μεταφορών. Εάν θα αφαιρέσετε από τα ελληνικά χέρια τις μεταφορές και τις παραδώσετε σε ξένες εταιρείες».

Χαρακτήρισε «φαρισαϊσμό» ότι η κυβέρνηση θεσμοθετεί την άυλη αξία της άδειας για τα βυτιοφόρα και ζήτησε να υπάρξει μεταβατική περίοδο πέντε ετών καθώς και να διατηρηθεί το 35% της αξίας των αδειών.

Οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών Ιδιοκτητών Φορτηγών και Βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης αναμένεται να πραγματοποιήσουν κρίσιμη συνάντηση σε λίγη ώρα, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.