Η είσοδος της κυκλοφοριακής παιδείας ως βασικό μάθημα στα σχολεία αποτελεί μια απαραίτητη προϋπόθεση για να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής, Άρης Ζωγράφος, με αφορμή τις προτάσεις που κατέθεσε σήμερα σε όλα τα κόμματα της Βουλής ο ΠΣΕΟ επί του σχεδίου νόμου για τη δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών.

«Το νομοσχέδιο ασχολείται μόνο με την αξιολόγηση και καθόλου με την εκπαίδευση. Όμως έστω και έτσι ταράζει τα λιμνάζοντα νερά του χώρου και δημιουργεί θετικό πρόσημο», ανέφερε ο κ. Ζωγράφος, ο οποίος υποστηρίζει ότι, αν θέλουμε να μειώσουμε τα τροχαία, πρέπει να επενδύσουμε στην νεολαία.

«Αν μπει η κυκλοφοριακή αγωγή στην παιδεία τότε από την πρώτη στιγμή θα δούμε μεγάλη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Όταν τα παιδιά μάθουν σωστά την κυκλοφοριακή αγωγή, όταν θα μεγαλώσουν θα γίνουν σωστοί οδηγοί. Αντίθετα, αν προσπαθήσουμε να τους εκπαιδεύσουμε όταν είναι μεγάλοι, το ποσοστό αφομοίωσης αυτών που θα πούμε θα είναι μικρότερο. Η στάσης ζωής διαμορφώνεται από νεαρή ηλικία. Μόνο αν η κυκλοφοριακή αγωγή γίνει βασικό μάθημα θα δούμε θα αλλάζει η κατάσταση», τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τέλος, ο ΠΣΕΟ, με ανακοίνωση που εξέδωσε και «με αφορμή τις αποκαλύψεις για διπλώματα χωρίς εξετάσεις και τις έρευνες που διεξάγονται σε Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής και χωρίς να γνωρίζουμε τα όποια ευρήματα και τις αποδιδόμενες ευθύνες», σημείωσε ότι «θέλουμε με τον πιο απόλυτο τρόπο να καταδικάσουμε όλα αυτά τα φαινόμενα.

Η οδική ασφάλεια της χώρας μας είναι λαβωμένη, με ένα σύστημα εκπαίδευσης και πιστοποίησης οδηγών ιδιαίτερα αναχρονιστικό και επικίνδυνο που προσφέρεται και διαμορφώνει διαδρομές για παράνομο χρήμα», αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωση του Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.