Δύσκολη είναι αυτή η εβδομάδα για τους ασθενείς και τους ασφαλισμένους αφού από την Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί προχωρούν σε 24ωρη απεργία, μετά την απόφαση που έλαβε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών.

Οι γιατροί αντιδρούν στις περικοπές των μισθών τους και συμπαραστέκονται στους συλληφθέντες στη ΔΕΘ κατά την κινητοποίηση εναντίον του Φούχτελ, οι οποίοι δικάζονται την ίδια μέρα, αλλά και στους υπαλλήλους των δήμων και του υπουργείου Υγείας, που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Σε κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν και γιατροί με βάση την απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου αντιδρώντας στη διάταξη που προβλέπει συνταγογράφηση με δραστική ουσία.

Το προεδρείο του Συλλόγου αποφάσισε να προχωρήσει σε 48ωρη πανιατρική απεργία, μετά από προηγούμενη συνεννόηση με τις κλαδικές οργανώσεις και τους Ιατρικούς Συλλόγους, η οποία τοποθετείται από 15 έως 20 Δεκεμβρίου.

Κλειστά θα είναι επίσης σήμερα και αύριο τα φαρμακεία μετά από απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, με τους φαρμακοποιούς να σταματούν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων.