Στην επιβολή επί τόπου διοικητικού προστίμου ύψους 2.000 ευρώ προχώρησαν οι υπάλληλοι της Νομαρχίας Πειραιά, καθώς σε δύο πρατήρια διαπιστώθηκε υπέρβαση της ανώτατης καθορισμένης τιμής πώλησης, κατά τους ελέγχους που διενεργούνται για την τήρηση της ανώτατης τιμής πώλησης στα πετρελαιοειδή προϊόντα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι δύο περιπτώσεις παραπέμπονται, σύμφωνα με το νόμο, και στη Νομαρχιακή Επιτροπή Εμπορίου για την επιβολή επιπρόσθετου προστίμου, ύψους 3.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι στο ένα από τα δύο πρατήρια υγρών καυσίμων χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας, καθώς ο υπεύθυνος δεν συνεργαζόταν με τους ελεγκτές της Νομαρχίας Πειραιά, προκειμένου να συμπληρωθούν τα απαραίτητα στοιχεία για την επιβολή του προστίμου.

Ειδικότερα, εκτεταμένους ελέγχους σε πρατήρια υγρών καυσίμων διενεργούν από το πρωί τα κλιμάκια ελέγχου της Νομαρχίας Πειραιά στο πλαίσιο της ορθής εφαρμογής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία επιβλήθηκε ανώτατη τιμή πώλησης για τα πετρελαιοειδή προϊόντα.

Κατά τη διάρκεια των σημερινών ελέγχων, οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή της Νομαρχίας μετέβησαν σε συνολικά 64 πρατήρια υγρών καυσίμων, από τα οποία τα 5 βρέθηκαν κλειστά και 8 δεν διέθεταν καθόλου καύσιμα. Στα υπόλοιπα 51 πρατήρια που ήλεγξαν, 49 πωλούσαν καύσιμα σε τιμές εντός των διαμορφωμένων πλαισίων, ενώ διαπιστώθηκαν παραβάσεις στα άλλα δύο πρατήρια.