Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες για να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα της Δευτέρας σε παραλίμνια έκταση στον Καϊαφα και πολύ γρήγορα, με τη «βοήθεια» των ισχυρών ανέμων, «ανέβηκε» στο βουνό Λαπίθα.

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

Η φωτιά οριοθετήθηκε το πρωί της Τρίτης από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής αλλά οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή προκαλούν συνεχείς μικρές αναζωπυρώσεις, με αποτέλεσμα να μην έχει τεθεί ακόμα σε πλήρη έλεγχο.

Λόγω του δύσβατου της περιοχής, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ήταν αδύνατο να προσεγγίσουν, καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια «αναζητώντας» στην ουσία, διαδρομές που θα τους επιτρέψουν να πλησιάσουν όσο πιο κοντά μπορούν. Η φωτιά έχει κάψει μέχρι τώρα χαμηλή βλάστηση (ξερά χόρτα και πουρνάρια), σε αναγεννημένη περιοχή, ακριβώς πάνω από τα Λουτρά του Καϊάφα.

Περίπου 20 πυροσβεστικά οχήματα από όλες τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και Κλιμάκια της Ηλείας αλλά και από το Αγρίνιο, Μεσσολόγι, τη Ναύπακτο, την Πάτρα και τα Καλάβρυτα με 40 πυροσβέστες, και 12 ακόμα άτομα πεζοπόρο τμήμα, επιχείρησαν από χθες στη φωτιά.

Να σημειωθεί ότι φωτιά στην ίδια περιοχή είχε εκδηλωθεί και χθες το μεσημέρι, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο πριν πάρει διαστάσεις.

(φωτογραφία αχρείου)