Σκληρό γεωπολιτικό πόκερ εις βάρος της Ελλάδας στη Θράκη

Η αποσταθεροποίηση που «δουλεύουν» οι Γερμανοί και ο ρόλος των 180 τούρκων επιχειρηματιών


ΕΛΛΑΔΑ
10:28
22/11/2012
Σκληρό γεωπολιτικό πόκερ εις βάρος της Ελλάδας στη Θράκη
58
loading

Επικίνδυνο παιχνίδι εις βάρος της Ελλάδας παίζουν οι Γερμανοί στη Θράκη, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου του Βερολίνου για τη μετατροπή της χώρας σε κανονικό προτεκτοράτο.

Τα «Επίκαιρα» αποκαλύπτουν τις γερμανικές μεθοδεύσεις και τις πιέσεις προς την κυβέρνηση προκειμένου να επιτραπεί η επιστροφή δεκάδων χιλιάδων απελαθέντων «τουρκόφρονων» μουσουλμάνων και των οικογενειών που δημιούργησαν μετέπειτα στη Δυτική Θράκη, ώστε να αποτελέσουν εργατικό δυναμικό για την Ειδική Οικονομική Ζώνη που επιδιώκουν να στήσουν οι Γερμανοί στην ακριτική περιοχή.

Πρόκειται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, για έναν πυρήνα 50.000 και πλέον ανθρώπων, που σήμερα ζουν συγκεντρωμένοι από το τουρκικό κράτος στην Προύσα, οργανωμένοι σ’ ένα δίκτυο αλυτρωτικών συλλόγων, τους οποίους χρηματοδοτούν και καθοδηγούν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Γερμανοί και Τούρκοι συμπορεύονται στη Θράκη

Γερμανοί και Τούρκοι επιχειρηματίες, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα», αναμένουν τη δημιουργία ΕΟΖ στη Θράκη.

Όταν δοθεί το «ok», 180 Τούρκοι μεγαλοεπιχειρηματίες -αρκετοί εξ αυτών με γερμανικά διαβατήρια και με επιχειρήσεις στο Μόναχο και στην Κολονία- ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε «επενδύσεις» στη Θράκη.

Τόσο οι ίδιοι όσο και οι Γερμανοί «επενδυτές» έχουν προαποφασίσει την άντληση φθηνού εργατικού δυναμικού από τη μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής αλλά, όπως προαναφέρθηκε, και απ’ όσους έχουν απελαθεί και τις οικογένειές τους και διαβιούν στη γείτονα.

Περιμένουν στην Προύσα

Η Άγκυρα άδραξε την ευκαιρία για να προωθήσει το σχέδιο της επανόδου των μουσουλμάνων Δυτικοθρακιωτών, οι οποίοι απελάθηκαν από το ελληνικό κράτος τις δεκαετίες του ΄60, του ΄70 και του ΄80 εξαιτίας της εξτρεμιστικής δράσης τους, και των απογόνων τους, οι οποίοι διεκδικούν ανάκτηση της ιθαγένειας που τους έχει «αφαιρεθεί».

Ωστόσο, αυτός ο αριθμός που επικαλούνται οι Γερμανοί, τον οποίο έχουν «πληροφορηθεί» από τους Τούρκους, είναι αυθαίρετος και πλασματικός.

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί απ’ αυτούς- σκληροί «τουρκόφρονες»- είχαν ζητήσει και είχαν λάβει την τουρκική ιθαγένεια χάνοντας την ελληνική. Εξάλλου, ούτε η Τουρκία επέτρεπε τότε διπλή υπηκοότητα.

Σε αυτό το περιβάλλον και εν μέσω του Ψυχρού Πολέμου το ελληνικό κράτος είχε αφαιρέσει την ιθαγένεια από άτομα τα οποία διαπιστωμένα λειτουργούσαν εις βάρος της χώρας και για λογαριασμό της Άγκυρας. Σε αυτούς ζητούν οι Γερμανοί, αισθανόμενοι προφανώς ότι μπορούν να απαιτούν οτιδήποτε, να επιστραφεί η ιθαγένεια για να… εργαστούν στην Ειδική Οικονομική Ζώνη της Θράκης.

Το τουρκικό κράτος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, όλ’ αυτά τα χρόνια έχει εξελίξει το σχεδιασμό του και κλιμακώνει την επιβουλή κατά της Θράκης. Στήριξε τους απελαθέντες, παρέχοντας οικονομικά και κοινωνικά προνόμια, τους κράτησε ενωμένους συγκεντρώνοντάς τους στην ευρύτερη περιοχή της Προύσας, συντήρησε και καλλιέργησε τον αλυτρωτισμό.

Οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί της Άγκυρας λειτούργησαν αδιάλειπτα για το σκοπό αυτό, υποδαυλίζοντας το αίσθημα μίσους κατά της Ελλάδας. Ένα δίκτυο οργανώσεων και συλλόγων στήθηκε μεθοδικά, διευρύνθηκε και εξαπλώθηκε μεταφέροντας την προπαγάνδα στην Ευρώπη.

Τα «Επίκαιρα» αναφέρουν ότι με πρωτεργάτη το «Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» που διατηρεί παραρτήματα σε δεκάδες ευρωπαϊκές πόλεις, και υπό τη σκεπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF), τα όργανα της Άγκυρας έχουν αποθρασυνθεί. Τώρα βλέπουν στη γερμανική δραστηριότητα στην περιοχή μια ακόμα χρυσή ευκαιρία για την ενίσχυση του σχεδίου τους. Για την ακρίβεια, υπάρχει απόλυτη συνεννόηση μεταξύ τους.

Το ζήτημα όμως είναι αν η ελληνική κυβέρνηση θα δεχτεί, αφενός, να δημιουργηθεί ΕΟΖ στη Θράκη και, αφετέρου, να ικανοποιήσει τους Γερμανούς επιστρέφοντας την ιθαγένεια σε χιλιάδες μουσουλμάνους που βρίσκονται στην Τουρκία.

Η ΕΟΖ, για την οποία έχουν διατυπωθεί έντονες ενστάσεις διότι προσθέτει μια «ιδιαιτερότητα» σε μια ήδη ευαίσθητη περιοχή, είναι ακόμα υπό συζήτηση. Το ζήτημα της επιστροφής της ιθαγένειας είναι τόσο εγκληματικό, που είναι αναμφίβολο αν θα μπορούσε οποιαδήποτε κυβέρνηση να το αποδεχτεί. Είναι εξωφρενικό ακόμα και γι’ αυτά που γίνονται στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχαν αποκαλύψει τα «Επίκαιρα», στο πλαίσιο του γερμανικού σχεδιασμού, που έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό και κλιμακώνεται, η δημιουργία κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών στη Θράκη είχε, μεταξύ άλλων, ως στόχο την απασχόλησή τους ως φθηνού εργατικού δυναμικού στην ΕΟΖ…

Δημογραφική αλλοίωση

Διπλωματική πηγή, σχολιάζοντας τις γερμανικές ιδέες, έλεγε «αλήθεια, μήπως έχουν προτείνει και την επιστροφή της ιθαγένειας σε περίπου 60.000 πολίτες Έλληνες της Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου, την οποία αφαίρεσε το τουρκικό κράτος στο πλαίσιο της εκδίωξης των Ρωμιών από την Τουρκία;»…

Όλα αυτά, βέβαια, δεν έχουν μόνο οικονομικό περιεχόμενο. Η δημογραφική αλλοίωση της περιοχής, αν αφεθούν να εξελιχθούν όλα αυτά, είναι προφανές που θα οδηγήσει.

Σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί η γενικότερη σύγκλιση Άγκυρας-Βερολίνου. Μπορεί η Άνγκελα Μέρκελ να λέει «όχι» στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, αλλά η Γερμανία, μετά την οικονομική ηγεμονία της, δείχνει να αναζητεί ευρύτερο και πιο ενεργό γεωπολιτικό ρόλο. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί η άμεση ανταπόκριση των Γερμανών στο αίτημα των Τούρκων για νατοϊκή συνδρομή στον έλεγχο των συνόρων με τη Συρία.

Αμερικανογερμανικός πόλεμος και φόβοι για προβοκάτσια

Εν τω μεταξύ, ο πρωταγωνιστικός ρόλος των Γερμανών στο ελληνικό ζήτημα και η επέλασή τους, που δεν περιορίζεται στο οικονομικό πεδίο, προκαλούν το αμερικανικό «ενδιαφέρον».

Η Ουάσινγκτον δεν είναι ευχαριστημένη με την προσπάθεια της Γερμανίας να εντάξει απολύτως την Ελλάδα στη σφαίρα επιρροής της. Η αμερικανική κινητικότητα στη Θράκη είναι επίσης έντονη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού, Αμερικανοί παράγοντες προσεγγίζουν άτομα από τη μειονότητα, εσχάτως πολλές γυναίκες, φροντίζοντας να τις στείλουν στις ΗΠΑ για να παρακολουθήσουν σεμινάρια σχετικά με τη δημιουργία Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γυναικείας δραστηριότητας και όλη τη γνωστή μεθοδολογία.

Αρμόδιες πηγές, που εκ της θέσεώς τους παρακολουθούν την κατάσταση, εκφράζουν την ανησυχία τους- βάσει πληροφοριών που έχουν- για το ενδεχόμενο ξένες υπηρεσίες, στο πλαίσιο του μεταξύ τους ανταγωνισμού για την επιρροή στη χώρα, να επιχειρήσουν προβοκάτσια, προκαλώντας συντονισμένη ανάφλεξη μελών της μειονότητας στη Θράκη και λαθρομεταναστών στην Αθήνα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πυκνώνουν οι μυστικές συγκεντρώσεις μουσουλμάνων… κυνηγών στα ορεινά των νομών και η εκπαίδευση στα όπλα ακραίων στοιχείων της μειονότητας υπό την «επίβλεψη» του τουρκικού προξενείου, το οποίο συνεχίζει να δρα ανεξέλεγκτο.

Βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση για την παρακρατική δράση του Τούρκου πρόξενου και των πρακτόρων της Άγκυρας.

Την ίδια ώρα, η πυριτιδαποθήκη της Αττικής, με τους χιλιάδες εκτός ελέγχου και κοινωνικών δομών λαθρομετανάστες, προσφέρεται για προβοκάτσια, γι’ αυτό και οι αρμόδιες Αρχές, οι οποίες έχουν πληροφορίες για την παρουσία ξένων υπηρεσιών στις διάφορες ισλαμικές ομάδες, βρίσκονται σε διαρκή συναγερμό.

Η σύγκρουση ΗΠΑ-Γερμανίας στον ελληνικό χώρο μεταφέρεται και στο χώρο των μουσουλμάνων. Υπάρχουν σε εξέλιξη συγκεκριμένες διεργασίες και σχεδιασμοί, μέσω των οποίων κάποιοι-αν προχωρήσουν- θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε «Συρία». Η Θράκη και η Αττική αποτελούν πεδία των σχεδιασμών τους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

58
σχόλια
 1. avatar Sturmabteilung88

  οι τουρκοι ειναι φιλοι μας λενε οι ξανθιωτες και θρακιωτες γενικοτερα.εχθροςειναιη χ.α

 2. avatar Nicholas

  Να ΜΗΝ ξεχνάμε τις επίσημες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα!
  Έχει δεσμευθεί για αναγνώριση της Τουρκικής μειονότητας στην Θράκη !!!!!
  Φυσικά οι ραγιάδες και γραικύλοι δεν θυμούνται το δεδικασμένο του Κοσόβου, Απχατζίας και Οσετίας για να φανταστούν τι μας περιμένει αλλά .... λοιδορούν σχετικά άρθρα που τα χαρακτηρίζουν φανταστικά!
  Γραικύλοι και Ραγιάδες είναι τι άλλο να περίμενε κανείς!
  Ο νοών νοείτω!

  1. avatar ROBOCOP

   Ετσι και βγεί ο ΠΑ.ΡΙΖ.Α κυβέρνηση, βλέπω να μας στριμώχνουν οι τούρκοι στην Πελοπόννησο.

 3. avatar gio

  Έσεις που μένετε στην Αθήνα και ζείτε στο ενοίκιο γιατί δεν σκέφτεστε ποτέ να μείνετε μόνιμα στην επαρχία και ειδικά στη Θράκη και να βοηθήσετε το εθνικό πρόβλημα της περιοχής; Από τον καναπέ τα λέτε όλα; Ως Θρακιώτης έχω ακούσει άπειρες φορές να με αποκαλούν Τουρκόσπορο, αλλά μην στεναχωριέστε τα βόρεια συνορά μας φυλάσονται καλά από εμάς και δεν πρόκειται να τα παραδώσουμε, ούτε να αφήσουμε ένα νέο Κόσοβο να γίνει.

  1. avatar ROBOCOP

   Δεν νομίζω πως εντυπωσιάζει ενα άτομο νεαρής ηλικίας να μείνει στην επαρχία!Ισως άτομα απο κάποια ηλικία και μετα!Παντως αν κάνουν τίποτε τα μογγολάκια, να είσαι βέβαιος οτι ερχόμαστε επάνω να τα βάλουμε στην θέση τους!

   1. avatar ΠΑΝΤΕΛΗΣ

    ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΑΝΕΡΓΙΑ ΝΑ ΑΓΓΙΖΕΙ ΣΤΟ 60 % ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΝΤΑΙ (ΞΑΠΛΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ,ΊΝΤΕΡΝΕΤ,ΤΣΙΓΑΡΑΚΙ ΜΠΑΦΟ,ΔΕΝ Γ......Η ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΕΡΑ ΚΑΙ ΔΙΜΙΟΥΡΓΗΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ) ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΕΠΑΝΩ ΑΣΤΟ ΡΕ ΡΟΒΟΚΟΠ ΜΗΝ ΣΚΙΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΣΟΝ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΙΛΕ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΤΗΣ ΔΙΚΕ ΣΟΥ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑΝΗΣΕΤΕ ΅ΑΘΗΝΑΙΟΙ¨

   2. avatar ΠΑΝΤΕΛΗΣ

    ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΕΣΥ ΑΠΟ ΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΕΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ( ΕΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟ 60 % ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΧΕΙ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ,ΟΜΟΡΦΗ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ € ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΑΓΑΠΗΤΕ ΡΟΒΟΚΟΠ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΑΥΡΗ ΩΣ ΕΦΙΑΛΤΗΚΗ) ΣΟΥ ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝΕ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΡΧΙΑ ΣΟΥ ΠΡΩΤΕΙΝΩ ΑΝ ΔΕΧ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΓΕΙΑ ΣΟΥ

 4. avatar ROBOCOP

  Το όνειρο του ΠΑ.ΡΙΖ.Α παίρνει σάρκα και οστα!Θυμάμαι τις αφίσες που έβγαζε προεκλογικά στην Β.Ελλάδα, \"Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ\".

 5. avatar Aimilios

  εμενα ο συριζα μου ειπε οτι ειναι αδερφια μας, οτι πρεπει να στησω [..], οτι δεν υπαρχουνε συνορα και πατριδες.
  Οι τουρκοι γιατι δεν συμφωνουνε με τον συριζα και θελουνε τα σπιτια μας και το αιμα μας;;;;;
  Που καταληγει αραγε αυτη η σχεση οταν ο ενας κραταει μαχαιρι και μπαινει μεσα για να σκοτωσει και ο αλλος του ανοιγει την πορτα και του λεει καλωςηρθες αδερφε μου;;;;

 6. avatar ugin

  Πολύ ωραία ιστορία, θα γινόταν τρομερή ταινία. Πράκτορες, πολιτικοί, επιχειρηματίες, έλληνες, τούρκοι, γερμανοί, αμερικάνοι...υπερπαραγωγή

  1. avatar N1k0ssT

   Υπερπαραγωγή που μόνο τα Επίκαιρα ξέρουν να φαντάζονται.

   1. avatar GUS

    μακαρι να ηταν φαντασια του περιοδικου ολα αυτα!

 7. avatar Q mark

  Τουρκική κινητικότητα, γερμανική κινητικότητα, αμερικάνικη κινητικότητα,
  ΕΛΛΗΝΙΚΗ κινητικότητα δε βλέπω!
  Μια ζωή αφήνουμε προβλήματα εξωτερικής πολιτικής να διογκώνονται ως \"μη υπάρχοντα\".
  Έτσι και με το σκοπιανό: για δεκαετίες η νοτιότερη επαρχία της Γιουγκοσλαβίας ονομαζόταν \"Μακεδονία\" αλλά κανείς, καμμιά κουβέντα. \"Φυσικά η Μακεδονία είναι ελληνική και αυτό το λέει όλος ο κόσμος\". Ναι, ε? Τώρα, η επαρχία έγινε κράτος και, με τις αστοχίες (αλλά και φανατισμό) μας, δημιουργήσαμε ακόμα έναν εχθρό στα σύνορά μας!
  Τα ίδια και με το Αιγαίο. Από εκεί που ήμασταν κύριοι του σπιτιού μας, σιγά σιγά το Αιγαίο έχει γκριζάρει και γκριζάρει όλο και περισσότερο όσο εμείς είμαστε υποχωρητικοί.
  Πολλά από τα σχόλια παρακάτω φοβάμαι ότι θα βγουν αληθινά, αν όχι στο εγγύς, στο απώτερο μέλλον..

  1. avatar Γκιοζης Καρας

   Απο την μεταπολιτευση και μετα δεν εχουμε τιποτε αλλο παρα μονο\"αντιδραση\" σε καθε επιπεδο.
   Η \"δραση\" χρειαζεται σκεψη, σχεδιασμο, την ικανοτητα να βλεπεις μελλοντικα σεναρια που πρεπει να τα αντιμετωπισεις πριν σε φερουν σε θεση που θα πρεπει να \"αντιδρασεις..\" για να αποφυγεις τα χειροτερα.
   Δεν το καναμε και συνεχιζουμε να το κανουμε, και οχι μονον αυτοι οι ανικανοι που βαζουμε να μας κυβερνουν αλλα και εμεις οι ιδιοι στην καθημερινοτητα μας.

  2. avatar Γκιοζης Καρας

   Πάλι καλά που \"δεν είσαι τοσο απαιδιοδοξος...!\"

 8. avatar k.l.

  να αναφερουμε εδω πως ο μονος πολιτικος που φωναζει πως υπαρχει προβλημα και σχεδιο ειναι ο κ.καμμενος..

 9. avatar ax_koula

  Νέο Κόσσοβο ετοιμάζεται συστηματικά,μεθοδικά και αποτελεσματικά! και οι μέχρι τώρα ελληνικές κυβερνήσεις υπνώττουν! Ε ρε τι έρχεται...

 10. avatar Kanenas

  Συνεχίστε τον ύπνο συνέλληνες. Κάποια μέρα θα ξυπνήσετε και θα χρειάζεστε διαβατήριο.

  1. avatar Γκιοζης Καρας

   Τι να το κανεις το διαβατηριο οταν για να βγης απο την Αθηνα
   χρειαζεσαι 50 και βαλε ευρω!!

 11. avatar Enyos

  Αντί να ασχολείται τα ‘Επίκαιρα’ με την ανεργία στην περιοχή ασχολείται με συνομωσίες… Οι άνεργοι , τουρκικής καταγωγής , που είναι πολύ στην περιοχή είναι πολύ πιο εύκολο να τους καθοδηγήσει η Τουρκία παρά όταν έχουν δουλειά… Αυτά που λέει τα ‘Επίκαιρα’ είναι πολύ ύποπτα που προσπαθεί να σταματήσουν οι επενδύσεις στην περιοχή με αβάσιμες και γελοίες θεωρίες…

  1. avatar GUS

   Μ`εμας εισαι η΄ με τους αλλους?

 12. avatar η γαλερα

  ποσα χρονια τωρα τα γραφουν αυτα αλλα τα μεγαλα και θαλασσινα καναλια δεν λενε τιποτα . σταχτη στα ματια απο τους δημοσιογραφουν που πνιγουν οτι εχει σχεση με το θεμα με τις πλατες της πολιτικης ηγεσιας καθε φορα . μια μερα θα ξυπνησουμε με τα συνορα καπου αλλου αλλα θα ειναι αργα . οχι στην κωσταντινουπολη ουτε στην λαρισα δεν θα μπορουμε να παμε . αλλα ξερεις τωρα εθνικιστες , συνομωσιολογοι , ασχετοι , ελα μωρα , αυτα δεν γινονται , τα γνωστα . αλλα ξαναλεω . ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ . με παγκαλους και αβραμοπουλους εξωτερικη πολιτικη δεν γινεται .

 13. avatar ΤΙΛΕΣΤΩΡΑ

  Η καταγωγή μου είναι απο ένα ακριτικό χωριό της Θράκης(δεν θα αναφέρω ποιό) όπου εκεί για χρόνια πιάναμε στην τηλεόραση πολλά Τουρκικά κανάλια πεντακάθαρα...ενώ τα Ελληνικά ήταν γεμάτα \"χιονάκια\". Σε ένα λοιπόν Τουρκικό κανάλι έδειχνε ένα Τουρκικό σίριαλ όπου μία δασκάλα σε ένα Τουρκικό σχολείο είχε κρεμάσει στον πίνακα τον χάρτη της Θράκης και δίδασκε στα Τουρκάκια ότι η Θράκη ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ! Μιλάμε για έτος 19992-93. Πολύ παλιά λοιπόν τα νέα ότι θέλουν την Θράκη οι Τούρκοι κ ότι κάποιοι τους στηρίζουν...Απλά μερικοί κοιμούνται ή τους συμφέρει να λένε ότι όλα αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

  1. avatar AntiSeOla

   Ναι και μετά η δασκαλα φωναξε στα παιδακια \'σφαξτε τους κακους έλληνες\'. Μα καλα, πλάκα μας κανει;. Σας κοβουνε το φαί και σας αποπροσανατολιζουνε με Θρακες και σατανικους Τούρκους!

   1. avatar ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ

    Οι άνθρωποι δεν είναι ζώα για να ενδιαφέρονται μόνο για το φαί. Υπάρχει και κάτι που μάλλον δεν σε ενδιαφέρει και που λέγεται πατρίδα. Όσο για τους Τούρκους, αν πιστεύεις ότι δεν επιβουλεύονται τη Θράκη τότε ζεις εκτός πραγματικότητας.

    1. avatar AntiSeOla

     ¨Οταν πριν από 100 χρόνια την επιβουλευομασταν εμεις, ήταν καλά ε;; Και από τοτε η άρχουσα ταξη της Τουρκίας εκπροσωπει όλο τον τουρκικό λαό;

   2. avatar Demos Theodoridis

    δε ντρεπεσαι λιγο?αντε τρεχα γιατι αρχιζει ο σουλειμαν,μη χασεις κανα επεισοδιο!

 14. avatar Γκιοζης Καρας

  Μας πήρε 2500 χρονια για να βγουμε απο το σκοταδι...
  αλλα οπως φαινεται μαλλον εκει ανηκουμε.
  Υπηρξε μια αναλαμπη 200 χρονων αλλα...ειμαστε ανικανοι να ζησουμε
  στο φως.
  \"Αντε και καλη ψυχη...\"

  1. avatar Q mark

   Γκιόζη, λες μια τρομακτική αλήθεια που μάλλον περνάει στο ντούκου.
   Αν και διαφωνώ με το ιστορικό περίγραμμα που θέτεις, φοβάμαι ότι συμφωνώ με την διαπίστωση ...
   Δεν είμαι τόσο απαισιόδοξος πάντως

  2. avatar ψύχραιμος

   Έτσι για να ανεβάσουμε την αισοδοξία!

   1. avatar Γκιοζης Καρας

    Η \"Αισιοδοξια\" μας κανει μαλθακους...

 15. avatar UnIvErSe

  παιδιά σας έχω μια ιδέα, γιατί δεν βλέπετε κανένα τούρκικο σήριαλ να μάθετε ιστορία και να αγαπήσετε τα αδέρφια μας τους τούρκους? αχχαχααχα οι έλληνες είναι ούνα φάτσα ούνα ράτσα με τους τούρκους ΑΝ δν το έχετε καταλάβει. ΜΟΝΟ που εκείνοι είναι πιό μάγκες και έξυπνοι. εξάλλου και τα αδέρφια τρώγοντε μεταξύ τους. φυσικά και ειρωνεύομαι ώς προς το θέμα αδέρφια, αλλα όπως και να έχει καλά κάνουν. αφού τους παίρνει καλά κάνουν. έτσι θέλει. αν δεν τους έπαιρνε δεν θα έκαναν τίποτα. έχουμε τόσο ανάξιους πολιτικούς ζωή να χουν, που είναι ικανοί να πουλήσουν έναντι χρημάτων το ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. για να μην πώ ότι ήδη έχουν πουλήσει την θράκη και το αιγαίο...... και απλά το φέρνουν σιγά σιγά στον ρεζίλι, των φλώρο, τον ξεφτίλα, τον τριτοκοσμικό και ακομα πιο ανίκανο έλληνα, που θα χάψει αμάσητο ότι και να τους δώσουν. ακόμα και κου....δες. καλή χώνεψη!!

 16. avatar ψύχραιμος

  Καλά όλο ασχολούνται με την Θράκη πλην από τους Έλληνες...!

  1. avatar ψύχραιμος

   όλοι*

 17. avatar Andreas

  Μα γιατι δεν περασατε σχολιο μου; Ενοχλει αυτο που λεω, πως οι Τουρκοι ΠΟΤΕ δεν παρατουν καποια σχεδια τους;Πως υπαρχουν συλλογοι ουρκων δυτικης θρακης στην γερμανια το βιωσα ο ιδιος το 1978 στην Κολωνια σε γιρτη ραμαζανιου που εκαναν.Στις εφημεριδες στο ρεπορτας το εγραφε η γερμανικη εφημεριδα ποιοι συμμετειχαν.
  Κρυφο ειναι; Δεν υπηρχαν βουλευτες της θρακης που...προωθουνταν απο την τουρκια και απο αυτους τους συλλογους;
  Τι το κακο;
  Απλα σε μια χωρα οπου μεγαλωναν γενιες με την λογικη του *Ελλαδα ειναι μονο η Αθηνα* και οι βορειοι ειναι οχι μονο *γκατζοι* αλλα και *βουλγαροι* κλπ. οταν κυβερνησεις εβαζαν μπαρες σε χωρια με μειονοτητες και τους ειχαν απο κατω....ΤΙ θελουμε να κανουνς αυτοι; Οπως οι μεταναστες μας σε Αμερικη και Γερμανια πηραν ΚΑΙ την υπηκοοτητα εκεινη χωρις να χασουν την ελληνικη, το ιδιο επραξαν και οι Τουρκοι! Μονο που εκει το κρατος τους ΜΕΝΕΙ ΣΤΑΘΕΡΟ σε διεκδικησεις τους! Εμεις αυτον τον ΣΙΤΟΒΟΛΩΝΑ (ετσι τον αποκλαουσαν την Θρακη οταν εγω υπηρετουσα στην Λεπτη Ορεστιαδας) τον αφησαμε να χαθει;
  Να ρωτησω κατι; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΝ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ; ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ; ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΙΑΤΙ; Μηπως ειναι η απαντηση η ΙΔΙΑ με αυτα που ελεγα περι Αθηνας;
  Θα περασει νιουσμπιστ τωρα;

  1. avatar giannis

   Οι Ελληνες επιχειρηματίες αγοράζουν σπιτια στο Λονδίνο, μετακομίζουν τις επιχειρήσεις τους στο καζαχσταν αφού πρώτα έχουν φεσώσει το κράτος με επιχορηγήσεις θαλασσοδάνεια και φοροδιαφυγή. Μόνοι μας θα σωθούμε.

   1. avatar Andreas

    Γιαννη ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ειπα! Οχι αυτοι απο μεσα! Υπαρχουν αρκετοι Ελληνες εξω με επιχειρησεις που θα εκαναν μια κινηση να επενδυσουν! Αυτο ρωτησα! Αλλα πολυ απλα ξερεις ποια ειναι η απαντησ μου στο γιατι;
    Επειδη αρκετα *****ια Ελληνες κοιταζουν χρονια να μην αφηνουν καμια επενδυση για να εχουν τον λαο στο...μαντρι. Γιατι αν εσυ δουλευεις με τον ιδρωτα σου ιδιωτικα και παρεχεις εργασια και αμοιβεσαι,σιγα μην νοιαστεις μετα για τους της βουλης! Επισης το ολο καθεστως μεχρι σημερα ηταν ξεκαθαρα εχθρικο προς επενδυτες! Τωρα ομως δεν ερχονατι ΟΥΤΕ Ελληνες εξωτερικου επειδη βλεπουν πως πολλοι απο μεσα, ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΕΞΩ! Αυτη ηταν η απαντηση μου!
    Δικιο εχεις ωστοσο. Βγαζουν επιχειρησεις εξω, πανε λεφτα εξω και μετα περιμενουμε να ερθουν αγγλοι,γαλλοι,αμερικανοι κλπ να επενδυσουν;
    Τωρα λοιπον βγαινει αυτο που ελεγα εξαρχης: μπιρα παρα θα μας παρουνε! Κι οχι μονο μπιρ παρα,αλλα θα αφηνουν να δουλευουν εκει μονο οσοι εχουν αλλοδαπο και κυριως τουρκικο διαβατηριο! Σε...ανατποδωση προς χρυσαυγη βεβαιως!

    1. avatar Q mark

     Ίσως Ανδρέα γιατί οι Έλληνες του εξωτερικού είναι αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα απ\'όλους τι περιμένει κάποιον αν αποφασίσει να μπλέξει με την Ελλάδα. Και, όσοι από αυτούς έχουν ήδη βγει, γιατί να ΞΑΝΑμπουν?
     Αφού αποφασίζει η κάθε Hewlett Packard και COSCO, καλώς να έλθουν τότε, γιατί από εμάς τους ίδιους δε βλέπω προκοπή...

 18. avatar Papakotsos

  Πάμε όλοι μαζί αριστερούληδες ρυθμικά: \"Σε Ελλάδα-Τουρκία-Μακεδονία, ο εχθρός είναι στις τράπεζες και στα υπουργεία\", \"Να συνεχίσουμε με συνέπεια τις εξεγέρσεις του Αραβικού Κόσμου\", \"Όχι στην ισλαμοφοβία\", \"Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών\"... Συμπληρώστε ελεύθερα.

 19. avatar Chuck Norris

  Το επίσημο ελληνικό κράτος τι κάνει για όλα αυτά?Κοιμάται τον ύπνο του δικαίου!

  1. avatar ψύχραιμος

   Για να κάνει κάτι πρέπει να υπάρξει πρώτα.

 20. avatar Κωστας Μ.

  Φολα στην ανθελληνικη Γερμανια !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει