Κι όμως, υπάρχει υγιεινή εκδοχή της τηγανητής πατάτας, όπως και σαλάτα που μπορεί να κρύβει μια θερμιδική «βόμβα». Το μυστικό είναι να γνωρίζει κανείς τον σωστό τρόπο προετοιμασίας ενός γεύματος και τι υλικά θα χρησιμοποιήσει. Πολύ περισσότερο όταν είναι αθλητής και χρειάζεται να προσαρμόζει τα γεύματα στις ανάγκες του προπονητικού προγράμματος.

Στις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, η ισορροπημένη διατροφή των παιδιών βρίσκεται στο επίκεντρο των διαδραστικών σεμιναρίων για τους γονείςκηδεμόνες των μικρών αθλητών, που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος. Στη διάρκεια των εκπαιδευτικών εκδηλώσεων, το ειδικό επιστημονικό προσωπικό των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ αναλαμβάνει να λύσει κάθε διατροφική απορία. Τα συνήθη ερωτήματα που τίθενται αφορούν τα έξυπνα μαγειρικά τρικ που προσαρμόζουν τα γεύματα στις ανάγκες των αθλητών, τις τροφές που ενδείκνυνται για κατανάλωση μετά την προπόνηση και τα «απαγορευμένα» σνακ.

Οι απαντήσεις, στο παρακάτω βίντεο, από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου, ο οποίος είναι επικεφαλής της ομάδας των διαιτολόγων και διατροφολόγων που συμμετέχουν σε όλες τις επιστημονικές δράσεις του προγράμματος:

Το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, υλοποιείται εφέτος για τέταρτη συνεχή χρονιά και υποστηρίζει συνολικά 13.000 παιδιά και 1.000 προπονητές από 128 ερασιτεχνικές ακαδημίες από 49 νομούς της Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι μικροί αθλητές λαμβάνουν προπονητικές κατευθύνσεις  με βάση τα διεθνή πρότυπα, καθώς και επιστημονική υποστήριξη από ειδικευμένους παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους.  Έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 378 επιστημονικές εκδηλώσεις και 28 διαδραστικά σεμινάρια στον τομέα της διατροφής και της ψυχολογίας.