Σοκαρισμένη είναι η Λαμία από το θάνατο της 13χρονης μαθήτριας η οποία άφησε την τελευταία της πνοή μετά από επέμβαση σκωληκοειδίτιδας.

Σήμερα θα γίνει η νεκροψία νεκροτομή της 13χρονης παρουσία δυο ιατροδικαστών που έχει ορίσει η οικογένεια, ενώ την Τετάρτη θα γίνει στη Λαμία η κηδεία του αδικοχαμένου κοριτσιού, σύμφωνα με το lamiareport.gr.

Όπως είναι γνωστό η υπόθεση ερευνάται και από τις Εισαγγελικές Αρχές της Λάρισας μετά την μήνυση που κατέθεσαν οι γονείς της μαθήτριας από τη Λαμία.

Τρεις γιατροί συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι, μετά τη μήνυση που κατάθεσε η οικογένεια της μαθήτριας που πέθανε μετά από επέμβαση σκωληκοειδίτιδας, στο Νοσοκομείο Λάρισας, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας στο «Καλημέρα Ελλάδα».

Ο κ. Διαλυνάς είπε πως η κοπέλα εισήχθη στο Νοσοκομείο Λαμίας και από εκεί διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Λάρισας, με οξεία σκωληκοειδίτιδα.

Όπως κατήγγειλε, όμως το παιδί πήγε στο Νοσοκομείο Λαμίας, που έχει παιδιατρική, αλλά όχι παιδοχειρουργική κλινική και κρατήθηκε εκεί για πολλές ώρες, μέχρι που ένας χειρουργός που το είδε, έδωσε εντολή να μεταφερθεί επειγόντως στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, για επέμβαση.

Όμως, το παιδί για γραφειοκρατικούς λόγους, σύμφωνα πάντα με τον δικηγόρο, αντί για το Παίδων, πήγε στο Νοσοκομείο Λάρισας, όπου έφτασε μα ζημιά στα νεφρά της, εξετάσεις με σημάδια οξείας λοίμωξης και περιτονίτιδα.

Εκεί χειρουργήθηκε και στη συνέχεια παρουσίασε ειλεό και απεβίωσε.

Ο δικηγόρος της οικογένειας επιρρίπτει εξ ολοκλήρου τις ευθύνες για το θάνατο του παιδιού στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου όπως είπε, δύο χρόνια πριν είχε καταλήξει και ένα αγόρι 9 ετών εξαιτίας των ίδιων αιτίων.