Σε καταγγελία που αφορά επιδοτούμενο πρόγραμμα της ΕΣΕΕ προχώρησε στο newsbeast.gr, άνεργος δημοσιογράφος, αφού όπως αναφέρει δεν έχει πληρωθεί από τις 3 Σεπτεμβρίου, που τελείωσε το πρόγραμμα της ΕΣΕΕ « 18 -24 λιανικό εμπόριο».

Όπως καταγγέλλει ο δικαιούχος, «ολοκλήρωσα το τρίμηνο επιδοτούμενο πρόγραμμα της ΕΣΕΕ “18-24” για ανέργους στις αρχές Αυγούστου του 2018 και έδωσα για πιστοποίηση στις 3 Σεπτεμβρίου, όπου και ενημερώθηκα από τους αρμόδιους πως η πληρωμή θα γίνει μέσα στο επόμενο δίμηνο. Το ποσό επιδότησης θα ήταν γύρω στα 1.470 ευρώ. Από τότε έχουν περάσει αρκετοί μήνες και ακόμη δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ, όπως και οι άλλοι δικαιούχοι που ήταν στο πρωινό τμήμα μου. Επικοινώνησα τόσο με την ΕΣΕΕ όσο και με το υπουργείο Εργασίας, αλλά ο ένας με παρέπεμπε στον άλλον λέγοντάς μου πως δεν γνώριζαν κάτι για το συγκεκριμένο θέμα.

Στο τέλος Δεκεμβρίου απευθύνθηκα ξανά στην ΕΣΕΕ ζητώντας να μάθω πότε θα πληρωθώ και μου είπαν πως έχουμε στείλει αίτημα και στο υπουργείο Οικονομικών για το πότε θα πιστωθούν τα λεφτά στο λογαριασμό μας και περιμένουμε την απάντησή τους. Από τότε δεν έχω κάποιο νεότερο για το θέμα», τόνισε ο δικαιούχος (τα στοιχεία του καταγγέλλοντος βρίσκονται στη διάθεση του newsbeast.gr).

Τι απαντά η ΕΣΕΕ

Άμεση ήταν η απάντηση της ΕΣΕΕ για το θέμα, αφού σε επικοινωνία που είχε το newsbeast.gr με την Συνομοσπονδία και συγκεκριμένα με τον κ. Γιάννη Παππά, στέλεχος διαχείρισης έργων της ΕΣΕΕ, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα έχουν εξοφληθεί όλοι οι δικαιούχοι.

«Η συγκεκριμένη διαδικασία για να πιστωθούν τα χρήματα στους δικαιούχους είναι χρονοβόρα πολλές φορές, αφού αφορά 4000 άτομα. Τα λεφτά του προγράμματος έχουν ήδη πιστωθεί στην ΕΣΕΕ στις 30 Δεκεμβρίου, και 1500 δικαιούχοι έχουν πληρωθεί ήδη. Εκτιμώ πως μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα έχουν εξοφληθεί και οι υπόλοιποι δικαιούχοι του συγκεκριμένου προγράμματος. Δείχνουμε ιδιαίτερη ευαισθησία στους νέους και αξίζει να αναφερθεί πως πολλοί από τους συμμετέχοντες σε αυτά τα προγράμματα έχουν βρει ήδη σταθερή δουλειά», τόνισε ο κ. Παππάς.