Σε πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχωρούν σήμερα στις 13:30 στην πλατεία Ευαγγελισμού στην Αθήνα οι Ομοσπονδίες αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος και η Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος πραγματοποιεί ήδη από τις 09:00 σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Σε τρεις άξονες η διαμαρτυρία των ενστόλων

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του προσωπικού στα Σώματα Ασφαλείας απέστειλαν ανοικτή επιστολή για τους λόγους της συγκεκριμένης κινητοποίησης.

Συγκεκριμένα, σημειώνουν ότι «οι ένστολοι έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση εξαιτίας: α) του άδικου – άνισου και άναρχου μισθολογίου που υπάρχει μεταξύ των στελεχών, όπου το 40% του μισθού τους αποτελείται από άσχετα «ερμαφρόδιτα» επιδόματα και χαμηλό εισαγωγικό βασικό μισθό. β) των οριζόντιων περικοπών που έγιναν από το έτος 2009 όπου οι απώλειες των ετήσιων αποδοχών ανήλθαν από 28,74%, κλιμακούμενες προς τα πάνω ανάλογα με το βαθμό και έτη υπηρεσίας και γ) των φόρων – εισφορών, των χαρατσιών και του κύματος εντεινόμενης ακρίβειας που έχει ισοπεδώσει το βιοτικό επίπεδο όλου του λαού».

Με τις μέχρι τώρα περικοπές, όπως υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές, το μισό και πλέον του ένστολου προσωπικού λαμβάνει ίσα ή και λιγότερα χρήματα με τους αντίστοιχους υπαλλήλους με ίδια – ίσα και ανάλογα προσόντα σε σύγκριση με το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Ζητούν παρέμβαση του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών

Στην επιστολή ζητούν παρέμβαση από τον πρωθυπουργό και τα πολιτικά κόμματα για να μην υπάρξουν περικοπές και να ξεκινήσει διάλογος μέχρι το τέλος του έτους με το υπουργείο Οικονομικών για την κατάρτιση νέου μισθολογίου.

«Απαξιωμένοι και περιθωριοποιημένοι Αστυνομικοί, Πυροσβέστες και Λιμενικοί είναι αδύνατον να αντιμετωπίσουν το ”θηρίο”της εγκληματικότητας, την ανομία και την ανασφάλεια», τονίζουν στην επιστολή τους οι εκπρόσωποι του προσωπικού στα Σώματα Ασφαλείας.