Δεν βλέπουν φως στο τούνελ σχετικά με την κατασκευή του μετρό οι Θεσσαλονικείς μιας οι εργαζόμενοι και στα δύο σωματεία που συμμετέχουν στην κατασκευή του προχωρούν ξανά σε κινητοποιήσεις.

Από αύριο οι 600 περίπου εργαζόμενοι του Σωματείου Εργαζομένων Μετρό Θεσσαλονίκης προχωρούν σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι αντιδρούν σε περίπου 30 επαναπροσλήψεις εργατοτεχνιτών με βάση τους όρους της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όπως αυτή διαμορφώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο κατ’ επιταγήν της τρόικας, και όχι με βάση την κλαδική σύμβαση των οικοδόμων, με την οποία αμείβονται οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Μάλιστα, οι συγκεκριμένες συμβάσεις έχουν διάρκεια ενός μήνα.

Σε απεργίες είχαν προχωρήσει και την προηγούμενη εβδομάδα, όμως οι κινητοποιήσεις τους είχαν κριθεί παράνομες από το δικαστήριο, αλλά όχι καταχρηστικές. «Από αύριο, Πέμπτη, ξεκινάμε νέο κύκλο 24ωρων, επαναλαμβανόμενων απεργιών, καθώς είναι ανεπίτρεπτο να παράγουμε με συναδέλφους το ίδιο έργο και να αμειβόμαστε διαφορετικά», δηλώνει ο πρόεδρος του σωματείου, Χάρης Κυπριανίδης.

Την Παρασκευή οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στο εργοτάξιο στην Αγίας Σοφίας και από εκεί θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκ

Χθες οι περίπου 150 εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα προχώρησαν σε τετράωρη στάση εργασίας και συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της «Αττικό Μετρό ΑΕ» στη Θεσσαλονίκη, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων τους, αναφέρει δημοσίευμα του Αγγελιοφόρου.

«Μας χρωστάνε το Σεπτέμβριο, σήμερα λήγει και ο Οκτώβριος και κανείς δε μας λέει πότε θα πληρωθούμε. Αυτό είναι εμπαιγμός. Είμαστε οι μοναδικοί εργαζόμενοι στο μετρό που παραμένουμε απλήρωτοι», σημειώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Μετρό Θεσσαλονίκης στον Κατασκευαστικό Τομέα Γιώργος Κόκκινος.

Ο κ. Κόκκινος κάνει λόγο για «ψεύτικες υποσχέσεις» από την πλευρά της «Αττικό Μετρό ΑΕ». «Ο πρόεδρος της εταιρίας, ο κ. Τσίτουρας, μας είχε διαβεβαιώσει, τον περασμένο Ιούνιο, ότι δε θα έχουμε προβλήματα με τη μισθοδοσία μας. Δυστυχώς αποδείχτηκε αφερέγγυος απέναντί μας. Δεν κράτησε το λόγο του και σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τα ίδια προβλήματα. Θεωρούμε ότι η ”Αττικό Μετρό” είναι υποχρεωμένη να σταματήσει αυτό τον εμπαιγμό απέναντί μας και να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα», υπογραμμίζει ο κ. Κόκκινος.

Σήμερα οι εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα προγραμμάτισαν συγκέντρωση από νωρίς το πρωί στο εργοτάξιο της Ανάληψης.