Δεν μπορούν να ανταγωνιστούν το ψωμί από την Βουλγαρία

Οι αρτοποιοί της Θράκης δέχονται «πόλεμο» τιμών από τους γείτονες


ΕΛΛΑΔΑ
1:27
30/10/2012
Δεν μπορούν να ανταγωνιστούν το ψωμί από την Βουλγαρία
1
loading

Την απόφαση να διατηρήσουν σε ίδια επίπεδα το κόστος αγοράς του ψωμιού, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, έχουν πάρει οι αρτοποιοί τόσο της Ξάνθης όσο και της Κομοτηνής, μετά και το άκουσμα της επιπλέον αύξησης της τιμής της πρώτης ύλης για την παραγωγή του ψωμιού, του αλευριού.

Όπως αναφέρει το thrakitoday.com, το κόστος αγοράς του αλευριού αυξάνεται κατά 12-15%, συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, δημιουργώντας ένα επιπλέον κόστος στους αρτοποιούς, ειδικότερα της Θράκης καθώς αυτοί έχουν να αντιμετωπίσουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό της Βουλγαρίας, απ’ όπου εισάγονται καθημερινά μεγάλες ποσότητες ψωμιού οι οποίες διατίθενται στους κατοίκους των ορεινών οικισμών, κυρίως στην Ξάνθη, έως και 50% φθηνότερα.

Σε μια προσπάθεια να παραμείνουν στο «παιχνίδι» οι αρτοποιοί έχουν αποφασίσει να απορροφήσουν στο σύνολό τους το κόστος από την αύξηση της τιμής στο αλεύρι, διατηρώντας σταθερή την τιμή στο ψωμί που διαθέτουν, η οποία ούτως ή άλλως κρίνεται ιδιαίτερα αυξημένη συγκριτικά με παρελθόντα έτη.

Οι αρτοποιοί ξεκαθαρίζουν πως δεν είναι σίγουροι για το πόσο ακόμη θα αντέξουν, και εκτιμούν ότι φαντάζει πιθανό το ενδεχόμενο να αυξηθεί από 0,10 έως 0,20 ευρώ το ψωμί μέχρι το τέλος του 2012.

Το κόστος για την παραγωγή του ψωμιού κυμαίνεται από 1,00 έως 1,20 ευρώ το κιλό και όπως σημειώνουν οι αρτοποιοί της περιοχής είναι αδύνατον να συναγωνιστούν την τιμή πώλησης του εκ Βουλγαρίας άρτου, η οποία κυμαίνεται από 0,40 έως και 0,60 λεπτά το κιλό.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ΠΟΛΙΤΗΣ

    Επί τέλους και λίγος (πραγματικός) ανταγωνισμός!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει