Πρωτοφανείς είναι οι εικόνες που αντίκρισαν σήμερα οι κάτοικοι του Ηρακλείου, σε μία προσπάθεια των τοπικών αρχών να αποτραπούν επεισόδια στη διάρκεια των εκδηλώσεων για να τιμηθεί η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, ενώ δεν έλειψαν και αψιμαχίες μεταξύ αστυνομικών και πολιτών , όταν κάποιοι από τους τελευταίους επιχείρησαν να περάσουν στο χώρο όπου πραγματοποιείτο η παρέλαση, ενώ στην εξέδρα των επισήμων βρισκόταν, από πλευράς πολιτικών μόνο ο ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Γιώργος Δεικτάκης .

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretalive, υπάρχουν και τρεις προσαγωγές. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας τουλάχιστον θα κρατηθεί ,καθώς στην κατοχή του βρέθηκε ένα μαχαίρι.

Απέναντι από την εξέδρα των επισήμων υπήρχαν πανό εναντίον της κυβέρνησης, της τρόικας και των νέων μέτρων ενώ κανένας βουλευτής ή εκπρόσωπος της αυτοδιοίκησης δεν παραβρέθηκαν στην επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο, αλλά ούτε και στην παρέλαση.

Με τη λήξη της παρέλασης, οι συγκεντρωμένοι πολίτες πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στην κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, από πολιτικά πρόσωπα παραβρέθηκαν μόνο ο ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Γιώργος Δεικτάκης εκπροσωπώντας την κυβέρνηση.

Ωστόσο μπροστά στο Μνημείο υπήρχε πριν ακόμα αρχίσει η επιμνημόσυνη δέηση ένα στεφάνι εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι ο κ. Δεικτάκης έγινε δέκτης αποδοκιμασιών τόσο κατά την άφιξη του νωρίτερα στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, όσο και κατά την κατάθεση στεφάνου, όπου μάλιστα κάποιοι πέταξαν προς το μέρος του μπουκάλια νερού. Την ίδια ώρα επιχείρησαν πολίτες να περάσουν τα κάγκελα και έσπευσαν να τους σταματήσουν οι αστυνομικοί.