Είναι ροκ και δεν το κρύβει. Είναι ηθοποιός και το επιβεβαιώνει από το παρελθόν του. Λατρεύει τη μουσική και δεν διστάζει να μιλήσει γι’ αυτή. Βοηθήθηκε στα πρώτα του βήματα από μεγαλύτερους ανθρώπους και γι’ αυτό εκείνος βοηθά τώρα τους νεότερους συναδέλφους του.

Ο Τζώνυ Βαβούρας όμως δεν είναι μόνο μουσικός, είναι και ηθοποιός. Άλλωστε, οι ρόλοι του σε ταινίες όπως «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα» κ.ά. έχουν μείνει αξέχαστοι (όπως φυσικά και όλων των ηθοποιών εκείνη την περίοδο).
Τα τελευταία 25 χρόνια, όπως λέει στο newsbeast.gr, έχει την μπάντα Candilacs. Επίσης, έχει τα τελευταία 35 χρόνια τη «Vavoura Band».

Αυτή την περίοδο ετοιμάζει μία νέα δουλειά με τον γνωστό Γιώργο Μάγκα και ετοιμάζεται για τις εμφανίσεις του στην «Ακτή Πειραιώς» την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Τζώνυ Βαβούρας εμφανίζεται τον τελευταίο καιρό σε διάφορα μπαρ και κλαμπ όπου πραγματοποιεί εμφανίσεις μαζί με τα μέλη της μπάντας του. Ετοιμάζει φυσικά κάποιες καινούργιες δουλειές και στόχος του είναι ένας δίσκος με τραγούδια των Beatles διασκευασμένα από έλληνες καλλιτέχνες. Εκτός αυτού, ετοιμάζει ένα ακόμη cd με χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Διασκευάζει πολλές φορές τραγούδια στο δικό του προσωπικό στούντιο και πολλές φορές καλεί νέους σε αυτό για να κάνουν την πρακτική τους. «Μου αρέσει να βοηθάω τα νέα παιδιά. Έτσι όπως με βοήθησαν, θέλω να βοηθήσω κι εγώ τους νέους να σταθούν στα πόδια τους», υποστηρίζει.

Και τονίζει ότι «οι νέοι που έχουν τα προσόντα, πρέπει να ασχοληθούν με τη μουσική. Είναι κρίμα να ξέρεις ότι ένας ταλαντούχος δεν θα πάει μπροστά».

Φυσικά, ο Τζώνυ Βαβούρας, αν και ηθοποιός, έχει απομακρυνθεί από αυτό το χώρο, χωρίς φυσικά να είναι επιλογή του. «Αυτή την περίοδο μαθαίνω τούρκικα για να παίζω στην ελληνική τηλεόραση», λέει ειρωνικά για να δείξει το επίπεδο του σήμερα. «Θεωρώ λοιπόν ότι αυτό το πράγμα είναι ντροπή για τη χώρα μου», τονίζει.

Βέβαια, έχει ήδη συμμετάσχει σε μία ταινία του κινηματογράφου με τίτλο «Μια νύχτα στην πόλη» και περιμένει την προβολή της.

Ο καλλιτέχνης έχει πάρα πολλά ενδιαφέροντα. Ασχολείται με αναπαλαιώσεις αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Διαθέτει μια συλλογή 65 ποδηλάτων, τα οποία χρησιμοποιεί για τις βόλτες του. «Δεν μπαίνω σε αυτοκίνητο, ούτε παίρνω μηχανή αν δεν χρειάζεται. Κυκλοφορώ με το ποδήλατό μου», λέει «εκτός από ειδικές περιπτώσεις».

Συντηρεί το σπίτι μόνος του. Επισκευάζει τα πάντα. «Αν μπορώ να κάνω κάτι», λέει «προτιμώ να μην το πληρώσω».
Λατρεύει το κάμπινγκ και ιδιαίτερα το ελεύθερο, του αρέσει η φύση, η πεζοπορία, η ιστιοπλοΐα και διάφορα άλλα σπορ. Και λατρεύει το «karaoke comedy show» που… τρέχει.

Βέβαια, όπως υποστηρίζει, δεν θα έβγαινε έξω εάν δεν επρόκειτο για δουλειά. «Δεν έχω την πολυτέλεια να βγαίνω πλέον όπως έβγαινα. Τα πράγματα έχουν αλλάξει» και γι’ αυτό σημειώνει ότι οι Έλληνες πρέπει να ξεσηκωθούν.

«Ξέρετε, σκύλος που γαβγίζει αλλά δε δαγκώνει, είμαστε. Ας γίνει ένα μποϊκοτάζ στα προϊόντα και θα δείτε τι διαφορά θα έχουν οι τιμές τους μετά», σημειώνει. Για να τονίσει: «Η χώρα αυτή τη στιγμή διοικείται από λαμόγια. Πρέπει επιτέλους να συνέλθουμε».

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».