Η IKEA στηρίζει τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής

Ο όμιλος Fourlis προσφέρει έπιπλα και οικιακό εξοπλισμό σε 50 πυρόπληκτα νοικοκυριά


ΕΛΛΑΔΑ
21:49
13/12/2018
Η IKEA στηρίζει τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής
loading

Όλα τα έπιπλα και τον οικιακό εξοπλισμό σε 50 νοικοκυριά που η κύρια κατοικία τους έχει υποστεί ζημιές από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής (κόκκινη ή κίτρινη σήμανση) θα προσφέρει η IKEA του Ομίλου FOURLIS.

Όπως αναφέρει στο σχετικό δελτίο Τύπου η εταιρεία:

«Στην ΙΚΕΑ του ομίλου FOURLIS το αίσθημα ευθύνης απέναντι στον άνθρωπο και την κοινωνία βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο των εταιρικών αξιών και της επιχειρηματικής μας κουλτούρας και μας καθοδηγεί, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Κάθε μια και κάθε ένας από εμάς συγκλονίστηκε από τις ανθρώπινες απώλειες και το μέγεθος των ζημιών που προκλήθηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην περιοχή της Αττικής, τον περασμένο Ιούλιο.

Ο όμιλος FOURLIS και η ΙΚΕΑ, όπως κάθε φορά, ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα για παροχή βοήθειας, καλύπτοντας τις ανάγκες των υποδομών που δημιουργήθηκαν στους δήμους για την υποστήριξη των συμπολιτών μας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, ενώ παράλληλα εξυπηρέτησαν τις ανάγκες δημιουργίας προσωρινού καταλύματος για τα παιδιά του Λύρειου ορφανοτροφείου.

Επιπλέον, και με στόχο την αποτελεσματικότερη δυνατή παροχή αρωγής σε εκείνους που πραγματικά το έχουν ανάγκη, ο όμιλος FOURLIS και η ΙΚΕΑ,  αποφάσισαν να προσφέρουν προγράμματα στήριξης στους συμπολίτες μας, θύματα της τραγωδίας, πάντα σε συντονισμό με τις αρμόδιες τοπικές αρχές.

Μέσα από αυτή τη δράση, στόχος μας είναι να προσφέρουμε όλα τα έπιπλα και τον οικιακό εξοπλισμό σε 50 νοικοκυριά που η κύρια κατοικία τους έχει υποστεί ζημιές (κόκκινη ή κίτρινη σήμανση) και που θα επιλεγούν βάσει κοινωνικών κριτηρίων.

Συγκεκριμένα δίνεται προτεραιότητα στις οικογένειες που λαμβάνουν ήδη το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στις μονογονεϊκές οικογένειες και στις οικογένειες με 3 ή περισσότερα παιδιά, όπως αυτές θα μας κοινοποιηθούν από τους Δήμους. Επίσης έχουμε δεσμευτεί να εξοπλίσουμε το Λύρειο ορφανοτροφείο, μόλις ανοικοδομηθεί.

Στον όμιλο FOURLIS και στην ΙΚΕΑ οι αξίες μας απορρέουν από την κουλτούρα μας η οποία έχει δημιουργηθεί από ανθρώπους με πάθος,  μέσα από καλές αλλά και δύσκολες στιγμές, ενώ αποτελούν για όλες και όλους εμάς ισχυρή και πολύτιμη κληρονομιά καθώς και όραμα και έμπνευση.

Γι’ αυτό και πάνω απ’ όλα φροντίζουμε να τις κάνουμε πράξη μέσα από τις καθημερινές μας λειτουργίες και δράσεις».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει